Nederland - 19 augustus 2021 - Beursbrink

Hoge volatiliteit op cryptomarkt doet investeerders naar goud keren

door STIJN

De hoge volatiliteit op de cryptomarkten is er altijd geweest, de ene periode al iets zwaarder dan de andere. De grote koersschommelingen zijn soms om van te duizelen en dat is volgens het Australische goudmijnbedrijf Evolution Mining dé reden waarom cryptobeleggers en -investeerders uiteindelijk hun digitale munten zullen inwisselen voor goud.

Beleggers die actief zijn op de cryptomarkt hebben maar beter stalen zenuwen. Koerschommelingen van 10 procent op en neer zijn eerder de regel in plaats van de uitzondering. De afgelopen jaren heeft goud veel aantrekking verloren door bitcoin, ook wel het digitale goud genoemd. Echter denkt Jake Klein, uitvoerend voorzitter bij Evolution Mining, dat de trend gaat keren.

Hij is van mening dat bitcoin nog een hele weg heeft af te leggen wil het goud van zijn troon stoten als waardevaste investering en als hedge tegen de stijgende inflatie. De zware koersschommelingen en de onzekerheden inzake regulatoren en ‘crackdowns’ zijn volgens hem dé reden waarom beleggers en investeerders zullen terugkeren naar de goumarkt met hun kapitaal.

I think that the volatility in the crypto space is going to ultimately lead to people coming back to gold.

De goudprijzen daalden vorige week en volgens analisten gaat de goudprijs blijven dalen de komende maanden. Hedgefondsmanager David Neuhauser zei eerder deze week dat de prijsdaling een goede koopkans biedt voor investeerders die op zoek zijn naar kapitaalbescherming.

Discussie

Er is veel discussie omtrent goud en bitcoin. Verschillende investeerders beweren dat bitcoin effectief het nieuwe goud is en dat de waarde alleen maar zal blijven stijgen. Amerikaans investeerder Tyler Winklevoss, oprichter van Winklevoss Capital Management, beweert zelfs dat bitcoin goud van de troon zal stoten en de goudmarkt zal verstoren op termijn.

Hedgefondsmanager Ray Dalio, die zowel goud als bitcoin in bezit heeft, geeft toch zijn voorkeur aan goud. Kortom, niemand kan met zekerheid zeggen wie uiteindelijk aan het langste eind trekt. Het is evenzeer mogelijk dat goud als bitcoin gewoon kunnen coexisteren zonder elkaar het leven moeilijk te maken, aldus Klein. De tijd zal uitwijzen hoe het allemaal zal geschieden.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: Marco Verch ProfessionalFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.