Nederland - 3 juli 2019 - Beursbrink

Hier valt het grote geld te verdienen met marihuana aandelen

door STIJN

Waar valt het grote geld te verdienen op de marihuana markt? Vitaliy Katsenelson, CIO bij Investment Management Associates, doet zijn zegje over de marihuana industrie en deelt zijn visie en mening over waar beleggers het best hun geld insteken om het meeste rendement te halen.

De ultieme vraag van iedere marihuanabelegger, waar moet ik in investeren om zoveel mogelijk rendement te halen? CIO van een investeringsbedrijf Katsenelson probeert ons te helpen met dit vraagstuk en deelt zijn kennis om beleggers op weg te helpen in hun zoektocht naar rendement.

Allereerst heeft hij het over marihuanabedrijven die enkel cannabis kweken en telen. Dit zijn volgens hem niet de aandelen die je in bezit wilt hebben want net zoals tabak, basilicum of peterselie, is marihuana een plantaardig iets, een grondstof. Als teler van marihuana heb je weinig concurrentiële voorsprong of voordelen ten opzichte van andere telers, net zoals in de tabaksindustrie bv.

Ten tweede heb je de medische toepassingen, die volgens hem interessanter zijn maar evenzeer risicovol. De meeste marihuanabedrijven die actief zijn in de medische wereld noteren aan hoge waarderingen. Het doet hem een beetje denken aan de dot-com periode in de jaren 90.

Hij beweert echter dat farmaceutische bedrijven meer zullen profiteren van de medische voordelen van marihuana dan de marihuanabedrijven zelf, gezien hun knowhow en ervaring. Deze bedrijven zullen uiteindelijk de producten aan de man brengen en op lange termijn profijt halen uit de handel.

Brands

Allerlaatst heeft hij het over ‘branded recreational products’. Katsenelson verwacht dat hier het meeste geld te verdienen valt. Net zoals grote merknamen in de tabakswereld, zullen de grote kleppers in de marihuana industrie het meeste gaan groeien en dus ook veel omzet genereren.

Wat een belangrijke factor gaat zijn, is de beslissing van de Amerikaanse overheid. Op dit moment is marihuana nog altijd illegaal op federaal niveau, maar van zodra hier verandering in komt, kan het snel gaan en zullen nationale marihuana merken zich snel kunnen vestigen en positioneren.

Bronnen: Marketwatch

Foto: WildOne – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.