Nederland - 9 augustus 2018 - Beursbrink

Heineken brouwt drankje met marihuana in plaats van alcohol

door STIJN

Het nieuwe brouwsel van Heineken, genaamd Hi-Fi Hops, wordt gemaakt met marihuana in plaats van alcohol. De Californische bierbrouwer Lagunistas neemt op deze manier deel aan een groeiende trend om marihuana te verwerken in alcoholische of non-alcoholische drankjes.

De Nederlandse bierbrouwer Heineken gaat via de Amerikaanse bierbrouwer Lagunitas een nieuwe markt verkennen, namelijk die van marihuana. Het drankje zal niet gemaakt worden op basis van alcohol maar wel op basis van THC, het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in marihuana.

Hi-Fi Hops, zoals het drankje noemt, is niet gemakkelijk te verkrijgen. Je vindt ze alleen terug in enkele ‘apotheken’ in Californië, waar cannabis overigens legaal is. Heineken neemt met dit drankje deel aan de groeiende trend van gevestigde bedrijven zich storten op de marihuana-industrie.

THC en CBD

Het nieuwe brouwsel wordt verkocht onder de term ‘hoppy sparkling water’, is geïnspireerd op een India Pale Ale en zal geen druppel alcohol bevatten. Ter vervanging van dit bestanddeel gebruiken ze THC. Er is ook een versie beschikbaar met cannabidiol CBD, het niet psychoactieve element.

Het drankje met THC zal je wellicht een beetje een relaxed gevoel geven, dat met CBD minder. Je kan kiezen tussen twee types. De eerste bevat 10 mg THC, de tweede bevat 5 mg THC en 5 mg CBD.

Dat Heineken zich nu ook op de marihuana markt begeeft, toont aan dat de verschuiving echt niet meer te stoppen is. Grote merknamen hebben de boodschap begrepen en zullen zich hoe langer hoe meer focussen op toepassingen voor marihuana in hun producten, hetzij in drank als in eetwaren.

Bronnen: Business Insider, Bierista

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.