Europa - 16 september 2019 - Beursbrink

Hefboom Altice gaat werken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Altice Europe profiteert van een combinatie van hogere omzet en lagere rente, nu kredietmarkten het kabelbedrijf steeds meer het voordeel van de twijfel geven. Dat stelde analist Nico Inberg van IEX maandag.

De telecomgroep had halverwege het jaar nog altijd 30 miljard euro schuld. Daarover betaalt Altice gemiddeld 5,7 procent rente, maar vorige week kon het bedrijf geld aantrekken tegen veel betere tarieven van 3,4 procent voor ruim acht jaar en 2,5 procent voor ruim vijf jaar. De gemiddelde looptijd van de leningen verbetert daarbij van 6 naar 6,3 jaar.

De herfinanciering bespaart 65 miljoen euro per jaar. Als dat maatgevend is voor de rest van de schuld, zullen de financieringskosten enorm gaan dalen, aldus Inberg.

Als de operationele zaken verder zouden verbeteren, gaan die kosten nog sneller omlaag, voorziet de analist, die spreekt van een vliegwieleffect. Dat lijkt nu de goede kant op te gaan.

Het aandeel blijft zeer riskant en “niet geschikt voor brave huisvaders”, waarschuwde de analist van IEX, die zichzelf niet tot die categorie rekent, want hij heeft een longpositie. Als de omzet en winst verbeteren, zit er een mooie hefboom in de koers ingebouwd, aldus Inberg.

Al kers op de taart is er volgens IEX nog overnamespeculatie in de markt. De Franse rivaal Bouygues is geld aan het vrijmaken en zou een bod kunnen doen op het Altice van topman Patrick Drahi. Die zal voorlopig inzetten op een zelfstandige toekomst met nog lagere rentes.

Het aandeel Altice Europe stond maandag 2,7 procent hoger op 4,05 euro. Het is ruimschoots in waarde verdubbeld sinds het begin van het jaar, toen het nog onder 1,70 euro over de toonbank ging.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.