Nederland - 14 maart 2022 - crypto

Hedgefunds pompen miljarden in crypto

door SVEN VAN GASSE

Enkele van de grootste namen in de hedefundwereld zetten volop in op crypto. Veteranen waaronder Alan Howard, van Brevan Howard Asset Management, en Paul Tudor Jones breiden hun handel in crypto uit.

Brevan Howard landeerde in januari een crypto hedgefund dat nu ook externe investeerders zal accepteren. Het fonds gaat long en short posities aan in cryptocurrencies, terwijl het ook zoekt naar arbitrage tussen de munten. Hiernaast heeft Howard ook geïnvesteerd in verschillende crypto- en blockchainbedrijven.

Ondertussen heeft Paul Tudor Jones crypto’s gekocht in een poging om zich te beschermen tegen de stijgende inflatie. Ook Ray Dalio, oprichter van het grootste hedgefund ter wereld Bridgewater Associates, verklaarde dat hij bitcoin bezit en noemde de munt het “goud voor jonge beleggers”.

De omarming van crypto door meer ervaren en oudere hedgefundmanagers is het laatste teken dat Wall Street warmloopt voor digitale valuta.

Robert Bogucki van Galaxy Digital Holdings stelt:

Steeds meer hedgefunds zien crypto als een vijfde activaklasse.

Scepsis en kansen

Er zijn echter ook nog altijd veel hedgefundmanagers die blijven twijfelen aan cryptocurrencies. Bovendien zijn cryptocurrencies er de laatste weken slecht in geslaagd om als store of value of veilige haven te dienen. De cryptomarkt vertoont steeds meer correlatie met de traditionele financiële markten.

Toch zijn er goede redenen waarom meer hedgefunds zich in de cryptomarkt storten. In tegenstelling tot aandelen, obligaties en andere traditionele activaklassen is de cryptomarkt relatief nieuw met veel inefficiënties. Deze bieden kansen voor grote bedrijven die razendsnel toegang hebben tot informatie.

De cryptomarkt zit hiernaast ook vol met individuele en onervaren beleggers die het vaak slecht doen in de confrontatie met dynamische fondsen. Bedrijven op Wall Street hebben nog geen dominante positie ingenomen in de cryptomarkt waardoor er kansen ontstaan voor nieuwe spelers.

Bron: The Wall Street Journal
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.