Europa - 15 mei 2020 - Beursbrink

Health & Beauty redder in nood bij B&S

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in het eerste kwartaal last ondervonden van de coronacrisis, maar de divisie Health & Beauty kan de dag redden. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING vrijdag in aanloop naar de kwartaalcijfers van B&S op maandag.

De marktvorser vindt het lastig om de impact van de coronacrisis in te schatten, omdat B&S veel verschillende producten verhandelt en levert. De verkoop van sterke drank zal in het eerste kwartaal vermoedelijk negatief zijn beïnvloed door de lockdown in Azië, maar minder in Europa waar de maatregelen pas halverwege maart werden getroffen, aldus Hollestelle.

Verder wordt het langzaam duidelijk dat cafés, hotels en restaurants de laatste bedrijven zijn die open gaan en ook nog eens onder strikte voorwaarden.

Volgens ING zou B&S op zoek kunnen gaan naar alternatieve verkoopkanalen, omdat mensen alcohol blijven drinken. Maar dit zal vermoedelijk wel de nodige tijd kosten om rond te krijgen, waarschuwde Hollestelle.

B&S levert ook aan cruiseschepen en in het tweede en derde kwartaal zal daar volgens ING helemaal geen omzet te halen zijn, net als de inkomsten op luchthavens onder druk zal staan.

De Health & Beauty-divisie kan evenwel floreren, zoals afgelopen jaar al te zien was. Deze tak droeg vorig jaar 76 miljoen euro bij aan het de EBITDA van 115 miljoen euro. “Uitspraken over de ontwikkelingen binnen deze tak zullen essentieel zijn voor de ontwikkeling van de koers van het aandeel B&S op maandag”, aldus Hollestelle. “Ook vanuit de relatief hoge schuldpositie.”

ING verwacht dat B&S de relatief hoge voorraden aan het einde van 2019 heeft kunnen wegwerken in de afgelopen drie maanden.

Over de vrije kasstroom in de eerste helft van dit jaar maakt ING zich weinig zorgen, mede omdat B&S geen dividend uitkeert en weinig grote investeringen doet.

ING handhaafde het koopadvies op B&S met een koersdoel van 6,00 euro. Vrijdag noteerde het aandeel bijna een procent hoger op 4,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel