Europa - 19 augustus 2020 - Aandelen

B&S last van coronacrisis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) B&S is in de eerste helft van dit jaar flink geraakt door de coronacrisis, waarbij de impact vooral voelbaar zal zijn bij de likeur- cruise- en luchtvaartactiviteiten. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING in een vooruitblik op de halfjaarcijfers van B&S op maandag.

ING verwacht dit jaar geen omzet uit cruiseschepen en de omzet uit de likeur-activiteiten zullen zowel in Europa als in Azië onder druk staan. Ook de omzet uit de luchtvaart zal teruglopen, zo voorziet ING. Wel merkte Hollestelle op dat B&S doorgaans al te maken heeft met seizoensgebonden zwakte in de eerste helft van het jaar.

De health & beauty-divisie zal vermoedelijk redelijk goed zijn blijven liggen in de afgelopen zes maanden, al zal de impact van de lockdown-maatregelen voelbaar zijn. Desondanks komt veel omzet ook uit online-verkopen, aldus Hollestelle. Ook voor de divisie Afgelegen Industriële Sites worden redelijke prestaties verwacht door ING.

ING verwacht niet dat B&S bankconvenanten heeft moeten verbreken eind juni, gezien het bedrijf zich sinds de crisis goed richt op de kasstroom en het werkkapitaal.

Hollestelle mikt op een EBITDA over de eerste zes maanden van 2020 van 24,8 miljoen euro, hetgeen een daling op jaarbasis zou betekenen van 53 procent. De omzet kan 21 procent lager uitkomen op 713 miljoen euro. ING houdt hierbij al rekening met de overname van Lagaay, die circa 23 miljoen euro aan de omzet zal bijdragen. Op onderliggende basis zal de totale omzet dan ook scherper zijn gedaald met 23,2 procent.

ING verwacht dat de schuld per eind juni 250 miljoen euro bedraagt tegen 296 miljoen euro eind 2019. De schuldratio zou daarmee uitkomen op 3,25, hetgeen onder de 3,5 zou zijn die met banken werd afgesproken.

“We verwachten zwakke halfjaarcijfers, maar dit zal voor de markt geen verrassing zijn en de focus ligt vooral op de huidige marktontwikkelingen”, concludeerde Hollestelle.

ING heeft een koopadvies op B&S met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel koerste 1,7 procent lager op 5,18 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.