Nederland - 29 maart 2020 - Aandelen

Goudprijs heeft beste week sinds 2008 achter de rug

door STIJN

De goudprijs ging vrijdagmiddag lichtjes lager maar dat weerhield het gele edelmetaal niet om de beste week sinds 2008 te hebben. De reden voor deze stijging heeft uiteraard te maken met de negatieve impact van het coronavirus op de globale economie. Beleggers en investeerders zijn er dus nog altijd van overtuigd dat goud een ‘veilige haven is’.

Het ging goud goed af vorige week, het edelmetaal wist de handelsweek af te sluiten als de beste week sinds de financiële crisis in 2008. Beleggers en investeerders verwachten dat de impact van het coronavirus zware gevolgen gaat hebben voor de wereldeconomie dus willen ze hun kapitaal veilig stellen en in goud steken, ook wel bekend als de ‘veilige haven’ op de financiële markten.

A sell-off in U.S. equities has weighed in on all asset classes again leading to a series of margin call pressure on precious metals.

De beweging op de goudmarkt is ook averechts dan die van de aandelenmarkten, wat uiteraard vaak het geval is. Wall Street ging afgelopen week met meer dan 3 procent onderuit gezien de angst bij beleggers terwijl goud maar liefst 8 procent is gestegen. Daarenboven gaan verschillende financiële instellingen meer cash in omloop brengen waardoor dit minder aantrekkelijk wordt.

The market is looking to assess the impact of numerous lockdowns and business closures on the economy. Gold prices have gained further ground in anticipation of further stimulus and weaker data to come.

Analisten verwachten dat de goudprijs tijdens het tweede kwartaal nog wat marge heeft om te stijgen. Momenteel noteert het gele edelmetaal aan 1.645 dollar per troy ounce. Daar zou dus nog wat bij kunnen, ze verwachten binnen de komende maanden een stijging tot 1.725 dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.