Nederland - 15 mei 2020 - Beursbrink

Goud zet opwaartse trend verder

door STIJN

Goud gaat de handelsweek positief afsluiten. Het edelmetaal zit nu al de hele week in een opwaartse trend en noteert opnieuw rond 1.750 dollar. Beleggers en investeerders krijgen weer minder goed nieuws te horen over de Amerikaanse economie waardoor ze ‘vluchten’ naar goud en zilver. De werkloosheidscijfers tonen aan dat de Amerikaanse economie het zwaar te verduren krijgt en dat schrikt beleggers af om in aandelen te stappen.

De Amerikaanse economie heeft precies toch meer moeite met COVID-19 dan we allemaal dachten. Het virus weegt zwaar door en het aantal werklozen blijft maar toenemen omdat bedrijven de deuren sluiten of gewoonweg failliet gaan omdat de economie er veel trager draait dan voor de pandemie. Het boezemt beleggers en investeerders angst in, zoveel is duidelijk.

Vorige week kwamen er bijna 3 miljoen werklozen bij in de Verenigde Staten, dat aantal ligt hoger dan analisten en economen hadden voorspeld. Met andere woorden, de economie is er slechter aan toe dan men denkt. De goudprijs vindt ook zijn steun in de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell, hij zei onlangs dat ze de rentes nog wel een tijdje aan de lage kant zullen houden.

Gold saw plenty of activity on Wednesday around Powell’s appearance and even managed to cling onto some of those gains despite his insistence that negative rates is not something they’re considering.

3.500 dollar?!

Goud noteert bij de start van de handelsdag vrijdag aan 1.747 dollar en die prijs kan de komende weken nog een stukje hoger volgens analisten en marktkenners. De ‘gold bulls’ verwachten ook dat het gele edelmetaal zeker naar 1.800 dollar zal gaan gezien de gevolgen van deze crisis zwaarder zijn dan die van de financiële crisis in 2007-2008.

Hussein Sayed, hoofdstrateeg bij FXTM, durft zelfs te zeggen dat de goudprijs naar 3.500 dollar zou kunnen stijgen de komende drie jaar als hetzelfde patroon van tijdens de financiële crisis zich zou herhalen. Een sterke uitspraak die de ‘gold bulls’ zeker weten te smaken.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel