Nederland - 22 juli 2020 - Commodities

Goud en zilver blijven maar stijgen

door SVEN VAN GASSE

Hoewel de goud- en zilverprijs al een mooie rally hebben laten zien, blijven de 2 edelmetalen maar stijgen. Op woensdag kreeg de prijs opnieuw een boost door de verder oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten. Beleggers zijn volop op zoek naar een veilige haven voor hun cash.

De oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten hebben zeker een positieve invloed op de goud- en zilverprijs. Het risico bestaat dat het politieke getouwtrek tussen de 2 grootmachten het wereldwijde herstel zal schaden.

Hiernaast zullen de rentetarieven nog een lange tijd laag blijven. Met de kans op inflatie in de komende jaren, zijn beleggers op zoek naar een bescherming voor hun cash geld.

Boris Schlossberg, managing director bij BK Asset Management, stelt:

Edelmetalen worden aantrekkelijker wanneer de reële rentetarieven onder druk staan en wanneer de politieke spanningen toenemen. Het huidige marktregime is dus het perfecte recept voor een stijging op middellange termijn.

Spanningen China en Verenigde Staten

China meldde dat het land noodzakelijke maatregelen zal nemen tegen de Verenigde Staten. Deze actie is een reactie op de handelssancties die de Verenigde Staten aan 11 Chinese bedrijven hebben opgelegd.

Hiernaast werd China ook verplicht om haar consulaat in Houston (Texas) te sluiten. De Verenigde Staten willen met deze stap de Amerikaanse belangen beschermen. Deze week werden nog 2 Chinese hackers aangeklaagd die, met behulp van de Chinese geheime dienst, gigantisch veel informatie hebben buitgemaakt.

China noemt deze sluiting echter een schandalige zet en politieke provocatie. China wilt dat de Verenigde Staten de beslissing terugdraaien en dreigt met vergelding wanneer dit niet gebeurt.

Goud als barometer voor economie

George Gero, managing director bij RBC Wealth, verklaart dat de prijs van goud en zilver een barometer is voor het economisch en politiek welzijn.

Door de stijgende goud- en zilverprijs geven beleggers aan dat ze zich meer zorgen maken over de wereldwijde economische zorgen door de pandemie en de escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Goud had al een steun gevonden door de verwachting van een extra ronde van Amerikaanse fiscale stimulansen. Hierdoor zou de dollar verder verzwakken, wat een goede zaak is voor de goudprijs

Zilver heeft deze week een rally van 13% achter de rug. Door de vele industriële toepassingen van zilver, kan de prijs nog een extra boost krijgen wanneer de economie weer op volle toeren draait.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments