Nederland - 4 februari 2021 - Commodities

Goldman Sachs: “Zilver is een turbo-versie van goud”

door SVEN VAN GASSE

Goldmans Sachs verkiest een belegging in zilver boven een belegging in goud en heeft hier één goede reden voor. Doordat zilver een belangrijke component is in zonnepanelen denkt analist Jeffrey Currie dat zilver grotere winsten zal behalen dan zijn grotere broer.

Currie legde zijn theorie uit bij CNBC. Zijn bevindingen hebben echter niets te maken met de recente berichten over een mogelijke poging tot short-squeeze, aangedreven door Reddit-gebruikers, op de zilvermarkt.

Zowel goud als zilver kunnen bescherming bieden aan beleggers die zich zorgen maken over de devaluatie van valuta. Deze bezorgdheid is het afgelopen jaar groter geworden, omdat de Covid-19 pandemie heeft geleid tot enorme fiscale stimuleringsmaatregelen en een zeer accomoderend monetair beleid van centrale banken wereldwijd.

Groene energie

Wat zilver echter heeft dat goud niet heeft, is het feit dat zilver veel gebruikt wordt in zonnepanelen. Zilver wordt gebruikt in zonnecellen vanwege zijn kracht als goedkope geleider van warmte en elektriciteit.

Dit is een zeer belangrijke zaak omdat regeringen over de hele wereld steeds meer de focus leggen op groene energie. Een deel van de steun van Covid-19 steunpakketten moet ook gebruikt worden voor groene investeringen.

Met name in de Verenigde Staten benadrukt president Joe Biden regelmatig de noodzaak van investeringen in hernieuwbare energie als onderdeel van een overgang naar een wereld zonder fossiele brandstoffen.

Hoewel Biden reeds een wetsvoorstel van $1,9 biljoen heeft ingediend om de crisis te verlichten, wordt er verwacht dat de president nog een voorstel zal indienen dat gericht is op infrastructuuruitgaven en het bestrijden van de klimaatverandering.

Currie stelt:

Door de focus op groene energie, zal zilver een betere belegging zijn dan goud.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.