Nederland - 14 maart 2022 - Aandelen

Goldman Sachs verlaagt koersdoel S&P 500

door STIJN

De analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben nu al voor de tweede keer op een maand tijd hun koersdoel voor de S&P 500 verlaagd. Ze verwachten dat de index minder goed zal presteren omwille van de oorlog in Oekraïne, de Westerse sancties tegen Rusland, de stijgende inflatie en een mogelijke grondstoffencrisis.

Er spelen tal van factoren op de financiële markten die de S&P 500 zullen raken, dat verwachten de analisten van Goldman Sachs. Ze hebben hun koersdoel verlaagd van 4.900 punten naar 4.700 punten. Ze verwachten ook dat de ‘earnings-per-share’ zal toenemen met 5 procent naar 221 dollar in 2022 in plaats van 8 procent naar 226 dollar.

Dit is nu al de tweede keer op een maand tijd dat ze het koersdoel verlagen. Initeel gezien hadden ze een koersdoel van 5.100 punten geplakt op de S&P 500 voor eind dit jaar. Maar omdat de Federal Reserve de rentes deze maand wellicht gaat verhogen, hebben ze hun vooruitzichten verlaagd.

Lager koersdoel

Sinds de inval in Oekraïne, is de situatie op de financiële markten alleen maar verslechterd. Dit heeft de zakenbank gedwongen om hun koersdoel nogmaals te herzien. De Westerse sancties tegen Rusland zullen ongetwijfeld een impact gaan hebben en de stijgende energieprijzen evenzeer. Strateeg David Kostin denkt dat hogere grondstoffenprijzen zwaar zullen wegen op de S&P 500.

The larger risk to S&P 500 earnings stems from higher commodity prices, and in turn weaker consumer demand and economic growth.

Met een koersdoel van 4.700 punten verwachten ze dus dat de index dit jaar toch nog met 10 procent zal stijgen. Dat is aardig maar niets in vergelijking met het sterke beursjaar in 2021. Daarenboven is er een kans dat het ergste nog moet komen. Economen op Wall Street schatten de kans op een recessie op 35 procent. In dit geval zou de S&P 500 kunnen zakken tot 3.600 punten.

Bronnen: Economic Times

Foto: Jernej FurmanFlickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.