VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 30 april 2020 - Beursbrink

Goede orderinstroom Besi

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft het gezien de marktomstandigheden goed gedaan in het eerste kwartaal van 2020. Dit oordeelden analisten van Degroof Petercam en Kepler Cheuvreux donderdag.

De resultaten in het afgelopen kwartaal waren conform de ramingen van analist Michael Roeg van Degroof Petercam.

De omzet daalde op kwartaalbasis met 1,2 procent naar 91,3 miljoen euro. Besi zei zelf bij de jaarcijfers over 2019 voor het eerste kwartaal te mikken op een stabiele omzet met een plus of min van 10 procent.

Voor het tweede kwartaal rekent Besi op een omzetgroei van 5 tot 25 procent. De brutomarge zal tussen de 56 en 58 procent liggen.

“De guidance voor het tweede kwartaal is, net als voor het eerste kwartaal, vrij breed”, concludeerde analist Peter Olofsen van Kepler. “Maar het belangrijkste was de order intake en die was goed”, en dat verklaart volgens Olofsen ook de koerswinst vanochtend.

De orders liepen afgelopen kwartaal met 18,0 procent op naar 118,6 miljoen euro.

De outlook voor het tweede kwartaal verraste Roeg niet. Hij denkt dat menig analist in aanloop naar de kwartaalupdate in de ramingen heeft gesneden, maar vandaag bleek dat dit onnodig was, aldus de marktvorser van Degroof.

Het aandeel Besi steeg donderdag 7,2 procent naar 35,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.