Europa - 1 november 2019 - Aandelen

Goed banenrapport stelt Fed in het gelijk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het banenrapport van de Verenigde Staten over oktober waarin er per saldo 128.000 banen bijkwamen, stelt de Fed met zijn rentebeleid in het gelijk. Dit is de conclusie van marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag.

“De renteverlagingen van de afgelopen tijd lijken op de arbeidsmarkt hun vruchten af te werpen, terwijl het oktobercijfer van vandaag in elk geval niet noodzaakt tot nog een verlaging, waarmee het voornemen van de Fed om de rente dit jaar niet meer te verlagen terecht lijkt”, aldus Marey.

Marey rekende vrijdag voor dat onderliggend de overheid banen inleverde en met name het bedrijfsleven groei vertoonde. “Verder was er een staking bij General Motors en zit de volkstelling niet meer in deze telling. Als je daar voor corrigeert kom je onderliggend op een banengroei met 190.000 over oktober uit”, aldus de marktanalist van Rabobank vrijdag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel