Nederland - 17 juni 2018 - Beursbrink

Gevestigde ‘hemp brands’ zullen de komende jaren gevormd worden

door STIJN

De situatie op de marihuana markt wordt de laatste tijd erg hard vergeleken met de drooglegging in de jaren 30 in de Verenigde Staten van Amerika. Net zoals toen, na het opheffen van het verbod, zullen er grote merknamen gevormd worden die nog jarenlang actief zullen blijven.

Na het opheffen van het verbod in 1933 zetten kleine lokale brouwerijen opnieuw een stap in de alcoholsector. Deze kleine bedrijven groeiden uit tot grote merknamen en anderen werden opgeslorpt door omvangrijkere concurrenten. Dit staat ook te gebeuren in de marihuana industrie.

Het gaat dan voornamelijk over bedrijven die drank gaan combineren met marihuana extracten. Op dit moment zitten we in de beginfase waar bedrijven bier, wijn en likeuren gaan combineren met cannabisolie, cannabidiol of cannabis terpenen. Dit is nog vrij onbekend terrein en dat maakt net dat bedrijven voldoende ruimte hebben om tegen elkaar te concurreren.

We’re in a unique moment in time. There are no big hemp or CBD alcohol brands yet, so there’s a window – maybe for the next three to five years – to establish a brand

Race to the top

Smoke Wallin, chief marketing officer en hoofd logistiek bij Vertical, doet alvast mee voor de race naar de top in deze sector. Het bedrijf is volop in ontwikkeling om CBD-olie te combineren met alcohol. Maar ook de grote bedrijven laten er geen gras over groeien nu Canada heeft beslist recreatieve marihuana te legaliseren.

Vorig jaar in oktober kondigde het New Yorkse Constellation Brands aan dat ze 9,9 procent aandeel hebben genomen in het Canadese Canopy Growth. Constellation Brands distribueert meer dan 80 wijn- en biermerken, alsook gedistilleerde dranken. Wallin is er van overtuigd dat andere grote merken ongetwijfeld zullen volgen om de grootste marktpositie te kunnen innemen.

Het is onwaarschijnlijk dat grote bedrijven zoals AB-Inbev, Jack Daniel’s en Bacardi hier niet op zullen inspelen gezien de opportuniteiten in deze vrij nieuwe en opkomende markt.

Anyone that can get a brand established in the meantime, and show traction, is going to be very attractive to the big players

Bronnen: Hemp Industrie Daily

Foto: Angie Garrett – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.