Nederland - 6 oktober 2021 - crypto

George Soros steunt bitcoin

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin lijkt helemaal terug. Nadat de munt gisteren de kaap van $50 000 overschreed, steeg bitcoin vandaag verder tot $55 000. De forse stijging komt nadat een prominente investeerder zijn steun heeft geuit voor de digitale munt.

De prijs van bitcoin steeg woensdag bijna 10% na het nieuws dat de investeringsfirma die door miljardair George Soros is opgericht, bitcoin bezit. Soros die bekend staat om het grote geld dat hij verdiende op de valutamarkten, zou de afgelopen maanden gehandeld hebben in bitcoin.

Dawn Fitzpatrick, CEO van Soros Fund Management, stelde in een interview bij Bloomberg dat bitcoin een groot langetermijnpotentieel heeft.

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn dit jaar sterk gestegen, ondanks de zorgen over een strenge aanpak in China en de mogelijkheid van strengere regelgeving in de Verenigde Staten. Dit is te danken aan factoren als een mogelijk stijgende rente en het feit dat meer grote financiële bedrijven in digitale valuta investeren.

Voor- en tegenstanders

Toch hebben verschillende prominente bedrijfsleiders en investeerders zich terughoudend opgesteld om bitcoin en andere crypto’s te omarmen. Miljardair Warren Buffet blijft bitcoin bekritiseren. Ook Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, is nog steeds geen fan van bitcoin.

Het feit dat het family office van Soros nu openlijk “skin in the game” heeft in de cryptomarkt, draagt wel bij tot de legitimiteit van de sector.

Crypto-bulls juichten ook nadat US Bancorp deze week plannen aankondigde om meer cryptocurrency custody diensten aan te bieden voor grote institutionele beleggers die willen handelen in bitcoin.

De cryptomarkt blijft dus een zeer polariserende sector met een groot aantal voorstanders maar net zoveel tegenstanders.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.