Europa - 28 juli 2021 - Aandelen

Geen grote verrassingen bij Vopak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het tweede kwartaal van dit jaar last gehad van teruglopende marktomstandigheden, maar realiseerde wel een EBITDA die conform verwachting was. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag.

De EBITDA liep met 2 procent op tot 206 miljoen euro, hetgeen in lijn was met de consensus van 206 miljoen. De aangepaste winst per aandeel daalde met 8 procent tot 0,61 euro, hetgeen onder de consensus lag van 0,65 euro.

Kerstens merkte bovendien op dat Vopak nog eens een afschrijving deed van 70 miljoen euro voor de nieuwe terminal in Panama na een afschrijving van 43 miljoen euro in het vierde kwartaal. In totaal schreef Vopak 60 procent van de geschatte waarde van de terminal af.

Het tankopslagbedrijf handhaafde vanochtend de verwachting dat de bijdrage van deze groeiprojecten aan de resultaten aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 30 tot 50 miljoen euro zullen uitkomen, afhankelijk van valutaschommelingen en marktontwikkelingen. Tegen 2023 zal die bijdrage 110 tot 125 miljoen euro zijn, inclusief de joint venture met Aegis in India. Jefferies mikt op een bijdrage van 150 miljoen euro exclusief de joint venture.

Jefferies heeft een koopadvies op Vopak met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel Vopak sloot dinsdag op 38,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.