Nederland - 28 januari 2022 - Azië

Meer Chinese techbedrijven accepteren digitale yuan

door STIJN

China broedt al een tijdje op een digitale versie van de yuan en de implementatie ervan in de reële economie. De People’s Bank of China heeft al via verschillende loterijen in grote steden de digitale yuan uitgedeeld aan inwoners. Naast Tencent en JD.com gaat nu ook online shoppingplatform Meituan de digitale yuan gebruiken als betaalmiddel.

Het gebruik van de digitale yuan breidt opnieuw verder uit. Deze keer gaat ook het online shoppingplatform Meituan de e-CNY accepteren als betaalmiddel. Dit is opnieuw een signaal dat technologiebedrijven het gebruik van digitale munten promoten. Consumenten kunnen hun e-CNY app koppelen met hun Meituan account om vervolgens aankopen te doen.

Meituan had vorig jaar meer dan 660 miljoen gebruikers die beroep deden op hun diensten, zowel on- als offline. Het is tevens ook één van China’s grootste voedselbezorgers. Andere techbedrijven, zoals Tencent en JD.com, accepteren reeds de digitale versie van de yuan.

Digitale yuan

De Chinese centrale bank is als sinds 2014 intensief bezig met de digitale yuan. Ze willen cash uit het systeem verdringen en willen voortaan dat er enkel nog digitaal of elektronisch wordt betaald. De e-CNY is dan wel een digitale munt, maar het is verre van een cryptomunt zoals bitcoin en dergelijke.

Het aantal individuele gebruikers van digitale yuan was eind 2021 gestegen tot 261 miljoen. De transactievolumes en gebruikers zijn echter nog steeds aanzienlijk lager dan de twee dominante mobiele betalingsplatforms in China, namelijk WeChat Pay en Alipay.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Rabauz – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.