Nederland - 3 juni 2021 - Beursbrink

China gaat 6,2 miljoen dollar in digitale munten uitdelen

door STIJN

China gaat het groots aanpakken. De centrale bank is van plan 40 miljoen renminbi (6,2 miljoen dollar) van zijn eigen digitale yuans uitdelen aan de bevolking aan de hand van een loterij. Inwoners van Beijing zullen aan de hand van twee bankapps kunnen deelnemen om ‘red packets’ te winnen. Elke pakketje zal 200 digitale yuan bevatten.

Digitale munten zullen nooit meer weg te denken zijn. Het begon jaren geleden met cryptomunten die door particulieren werden verhandeld. Op de dag van vandaag zijn zelfs centrale banken ermee bezig. China is wellicht het grootste land dat aan het experimenteren is. Er zijn reeds enkele loterijen geweest. Toch gaan ze nog een experiment houden, deze keer met 40 miljoen renminbi.

Inwoners van de hoofdstad Beijing kunnen deelnemen aan de loterij aan de hand van twee bankingapps. Er zullen 200.000 ‘red packets’ worden verloot met elk een inhoud van 200 digitale yuan. Goed voor een totaalbedrag van 40 miljoen renminbi, oftewel 6,2 miljoen dollar.

De digitale munten kunnen gebruikt worden bij geselecteerde handelaren. De deadline om zich te registeren voor de loterij is 7 juni om middernacht. De op één na grootste economie ter wereld moet de digitale yuan, die het sinds 2014 aan het ontwikkelen is, nog nationaal uitrollen. Maar ze richten zich in plaats daarvan op experimenten in de vorm van loterijen in het hele land.

Uitbreiding

Li Bo, vicegouverneur van de People’s Bank of China (PBOC), zei in april dat de centrale bank de omvang van haar proefprojecten zou uitbreiden en zelfs buitenlandse bezoekers van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking zou kunnen toestaan gebruik te maken van de digitale yuan.

De digitale yuan is geen cryptomunt zoals bitcoin, in tegenstelling. De munt wordt het uitgegeven door een centrale autoriteit, de People’s Bank of China. Bitcoin is daarentegen gedecentraliseerd en heeft dus geen controleorgaan of instantie die de munt uitgeeft.

Bronnen: CNBC

Foto: PublicDomainPictures – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.