Europa - 15 februari 2022 - Aandelen

Flinke boodschappenlijst voor nieuwe CEO Vopak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe CEO van Vopak zal woensdag de kwartaalcijfers presenteren, op een moment dat het aandeel een van de laagste waarderingsniveaus heeft van de afgelopen tien jaar.

Volgens analisten van Jefferies verwacht de markt een evaluatie van de pijplijn van projecten en een versnelling van de optimalisering van de portefeuille van het tankopslagbedrijf.

Ook zal de nieuwe CEO, Dick Richelle, die sinds 1 januari aan het roer staat, vermoedelijk plannen ontvouwen om minder afhankelijk te worden van olie en om de schulden te verlagen, overtollige contanten terug te geven aan aandeelhouders, en de communicatie te verbeteren.

Een waslijst aan verbeterplannen die volgens de analist dus eigenlijk al door de markt zouden worden ingecalculeerd. Vopak heeft al aangekondigd dat zijn olieterminals in Australië, die zo’n half miljard euro waard zijn, strategisch zullen worden geëvalueerd.

Terugkerend naar het traditionele cijferwerk komt analist David Kerstens van Jefferies voor het vierde kwartaal uit op een EBITDA-resultaat van 216 miljoen euro, wat een toename van 3 procent op jaarbasis zou zijn, en 3 miljoen euro meer dan een kwartaal eerder.

Voor het hele jaar zou de EBITDA daarmee uitkomen op 835 miljoen euro, wat 2 procent minder is dan Jefferies eerder voorzag, maar nog wel een verbetering van 44 miljoen euro vergeleken met 2020. De groei komt vooral van nieuwe projecten, terwijl de onderliggende business relatief stabiel is, denkt Kerstens.

Door de hoge prijzen voor energie en grondstoffen is de markt voor opslagdiensten zwak.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.