Europa - 12 februari 2021 - Aandelen

Europese beurzen licht lager rond middaguur

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag overwegend lager, waarbij de markt in een relatief rustige dynamiek als het om bedrijfsresultaten en macrocijfers gaat ook nu weer een pas op de plaats maakt en de belegger in afwachting van nieuwe impulsen wat winst verzilvert.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur vlak op 409,60 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,5 procent naar 13.970,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 5.666,17 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 0,1 procent naar 6.531,76 punten.

Voorlopig is de opwaartse trend nog intact, zeker gezien de bedrijfsresultaten die over het geheel genomen beter zijn dan verwacht. Beleggers hebben daarbij voorlopig niet al te veel alternatieven om hun contanten te beleggen. Veel van het toekomstige potentieel hangt op de korte termijn samen met de vorderingen in de vaccinatieprogramma’s en de ontwikkelingen in de besmettingsaantallen. Elke positieve mededeling daaromtrent zal op de aandelenmarkten positief worden verwelkomd.

De Britse economie liet in het vierde kwartaal een groei zien van 1,0 procent, aanzienlijk minder dan over het derde kwartaal, maar wel beter dan de verwachte groei van 0,6 procent.

Uit de Verenigde Staten komt vandaag alleen het voorlopige consumentenvertrouwen over februari zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Dan is er ook vandaag maar één spreker, en dat is de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams.

Olie noteerde vrijdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het groen op 57,78 dollar, terwijl voor een april-future Brent 60,72 dollar werd betaald, een daling van 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2103. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2119 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2136 op de borden.

Bedrijfsnieuws

ING heeft in het vierde kwartaal van 2020 meer nettowinst dan verwacht geboekt, terwijl de nettorentebaten in lijn met de verwachtingen uitkwamen. De stroppenpot bleek minder te hoeven gevuld dan gevreesd. De bank wil een dividend uitkeren van 0,12 euro per aandeel en dat komt overeen met de aanbeveling van de Europese Centrale Bank. Als de ECB meer ruimte geeft dan wil ING einde van dit jaar nog een inhaalslag maken. De koers van het aandeel noteerde 4,9 procent lager.

Intertrust heeft in het vierde kwartaal zoals verwacht lagere resultaten geboekt dan een jaar eerder, maar op kwartaalbasis was er wel sprake van verbetering. In 2021 verwacht Intertrust weer dividend uit te keren. Verder herhaalde Intertrust de doelen voor de middellange termijn van onder meer een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Het aandeel Intertrust noteerde 2,8 procent lager in koers.

Flow Traders heeft in het vierde kwartaal flink beter dan verwacht gepresteerd. Flow Traders stelt een slotdividend van 2,50 euro per aandeel dividend voor over 2020. Daarmee komt het totale dividend uit op 6,50 euro per aandeel. Ook zal het bedrijf voor 25 miljoen euro aan eigen aandelen gaan inkopen. Het aandeel van Flow Traders was vrijdag met zijn koers de uitblinker op het Damrak en noteerde 11,5 procent hoger.

L’Oreal wist in de tweede helft van 2020 te herstellen, met een vergelijkbare groei van bijna 5 procent in het vierde kwartaal, maar behaalde over heel het jaar wel een lagere winst en omzet als gevolg van de coronapandemie. De koers van het aandeel steeg 1,6 procent.

Sanofi heeft vrijdag een officieel bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen Kiadis Pharma. Sanofi betaalt 308 miljoen euro, of 5,45 euro per aandeel in contanten. Dit is een premie van 272 procent ten opzichte van de slotkoers op 30 oktober 2020, de dag voorafgaand aan de aankondiging van het bod. De koers van het aandeel Sanofi noteerde 0,3 procent hoger.

Op de beurs van Parijs noteerde een minderheid in de plus, onder aanvoering van Unibail-Rodmaco-Westfield, dat meer dan 2,5 procent aandikte. Verlies was er voor twee eerdere winnaars, namelijk de aandelen van ArcelorMittal en Société Générale waar in beide gevallen meer dan 2,5 procent van de koers afging.

In Frankfurt tekenden zich vrijdag overwegend koersverliezen af, maar de verliezen bleven beperkt tot rond een procent. De plussen waren nog bescheidener van omvang.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

De S&P 500 won donderdag uiteindelijk 0,2 procent bij een slot van 3.916,38 punten, de Dow Jones index daalde een fractie tot 31.430,70 punten en de Nasdaq steeg 0,4 procent bij een slotstand van 14.025,77 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.