Nederland - 19 maart 2021 - Beursbrink

EU wil Amerikaanse en Chinese tech bijbenen

door STIJN

De Europese Commissie heeft vrijdag beslist dat de lidstaten bepaalde normen moeten hanteren voor tech start-ups willen ze de Amerikaanse en Chinese technologiebedrijven bijbenen. Het zou Europese landen in staat moeten stellen om sneller en gemakkelijker geld en talent te kunnen aantrekken voor de opstart van technologiebedrijven.

Amerikaanse en Chinese ‘big tech’ hebben een grote voorsprong op de Europese technologiesector. Daar wil de Europese Commissie iets aan veranderen door zijn lidstaten regels en normen op te leggen zodat technologiebedrijven en start-ups sneller en beter kunnen groeien.

Hiervoor hebben ze een entiteit in het leven geroepen, namelijk de EU Start-up Nations Standard. Zij hebben alle lidstaten opgeroepen om hun wetten aan te passen inzake aandelenopties en immigratievisums, zodat start-ups het beste talent van overal ter wereld kunnen aantrekken.

We need more start-ups in Europe that grow quickly into innovative small and medium-sized enterprises (SMEs) and then eventually scaling up into even large successful corporations that contribute to Europe’s digital sovereignty and strategic autonomy.

Inhaalbeweging

Technologiebedrijven in Europa vragen al langer voor hervormingen om start-ups te helpen floreren en de achterstand met China en de USA in te halen. In de USA heb je Google, Facebook, Apple, Amazon en vele anderen, terwijl er in China Alibaba, Tencent, Huawei en Xiaomi zijn. Al deze bedrijven zijn aanzienlijk groter dan de grootste technologiebedrijven van Europa.

Hanno Renner, CEO en oprichter van Personio, zei dat Europa dringend nood heeft aan een degelijk beleid. Het is van belang dat deze intenties snel worden omgezet naar daadwerkelijke wetten die de lidstaten moeten volgen. Volgens een rapport hebben Europese start-ups vorig jaar meer dan 41 miljard dollar aan financiering aangetrokken, waarmee ze een nieuw record vestigden in termen van jaarlijkse technologie-investeringen en de verwoestende economische gevolgen van de pandemie.

Bronnen: CNBC

Foto: Rox_buwa – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.