Nederland - 5 februari 2021 - crypto

Ethereum doorbreekt $1.700

door SVEN VAN GASSE

Ethereum, de tweede grootste cryptomunt ter wereld, heeft een nieuw record bereikt. Op vrijdag steeg de munt met 11,2% waardoor de munt voor het eerst de kaap van $1.700 doorbrak.

Bitcoin is staat dit jaar op een winst van 29%. Deze stijging verbleekt echter wanneer we deze naast de prestatie van ethereum zetten. Ethereum is sinds 1 januari met een verbluffende 129% gestegen.

Ether is deze week gestaag gestegen. Beleggers verheugen zich op de langverwachte lancering van ether-futures op de Chicago Mercantile Exchange volgende week.  De handel in deze futures gaat van start op 8 februari.

Sommige beleggers zijn van mening dat futures en andere gerichte crypto-derivaten institutionele beleggers meer vertrouwen zullen geven om de stap te wagen naar investeringen in de cryptomarkt.

Sachin Patodia van Avon Ventures stelt:

Door meer financiële instrumenten te introduceren, zullen er meer beleggers naar de markt komen.

Upgrade

Het netwerk van ethereum is ontstaan in 2013, iets later dan dat van bitcoin. Het belangrijkste verschil met de blockchain van bitcoin is dat het ethereum netwerk de mogelijkheid biedt om applicaties te ondersteunen en dus meer toepassingen heeft.

Een andere factor die ethereum een positieve impuls heeft gegeven, is de start van een grote upgrade van de ethereum blockchain, genaamd Ethereum 2.0. Investeerders hopen dat de upgrade ervoor zal zorgen dat ethereum sneller en veiliger zal worden.

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen bereikte vorige maand $1 biljoen. Bitcoin bulls beweren dat dit komt door de steeds groter wordende vraag van institutionele beleggers en de perceptie dat bitcoin een goede store of value is, vergelijkbaar met goud.

Sceptici zeggen dan weer dan bitcoin en crypto’s in het algemeen geen echte waarde hebben. Volgens een onderzoek van Deutsche Bank beschouwen beleggers bitcoin op dit moment als de grootste zeepbel op de financiële markten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.