Nederland - 5 mei 2021 - Aandelen

El-Erian: “De inflatie zal niet van voorbijgaande aard zijn”

door SVEN VAN GASSE

De Federal Reserve verwacht dat de inflatie op korte termijn zal stijgen maar is er rotsvast van overtuigd dat dit slechts een kortstondige opstoot zal zijn. Econoom Mohamed El-Erian is het hier echter niet mee eens en verwacht dat de verhoogde inflatie zal aanhouden.

Volgens El-Erian maakt de Federal Reserve een stevige inschattingsfout in deze materie. Door te blijven volhouden dat de verhoogde inflatie maar van korte duur zal zijn, duwt de centrale bank zich in een hoekje aldus de econoom.

El-Erian is van mening dat er zeer duidelijke aanwijzingen zijn dat de inflatoire druk een lange tijd zal aanhouden. Door de overvloedige stimuleringsmaatregelen en de verwachte forse groei van de economie, zou elke econoom moeten inzien dat de inflatie duurzaam hoog zal blijven.

Warren Buffet

Ook de meest bekende investeerder Warren Buffet waarschuwde onlangs voor een langdurige verhoogde inflatie. Door het forse herstel van de economie worden de prijzen opgedreven in sectoren zoals de huizenmarkt, waar de vraag sterk is toegenomen.

Volgens Buffet zitten de meeste consumenten ook op een berg cash, doordat ze tijdens de pandemie minder konden spenderen aan uitstapjes en ontspanning, waardoor ze de verhoogde prijs zonder morren zullen betalen. Dit zal er enkel maar voor zorgen dat de prijzen nog zullen stijgen.

Michael Burry, die beroemd is geworden door het voorspellen van de vastgoedzeepbel in 2007, zei reeds in februari dat beleggers voorbereid moeten zijn op een verhoogde inflatie. Hij noemt de enorme stimuleringsplannen van de regering-Biden de grootste schuldige hiervan. Volgens Burry zouden goud en bitcoin hierdoor in gevaar kunnen komen omdat overheden er in een inflatiecrisis alles zullen aandoen om concurrenten van de valutamarkt te verzwakken.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.