Nederland - 6 december 2020 - Beursbrink

Eerste stap naar federale legalisering is gezet

door STIJN

Vrijdag was een hoogdag voor marihuana in de Verenigde Staten van Amerika. Het Huis van Afgevaardigden, dat onder controle is van de Democraten, heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat ervoor zou zorgen dat marihuana niet langer op de lijst staat van de verboden middelen. Marihuana bezitten is dus niet langer strafbaar als het wetsvoorstel door de Senaat wordt goedgekeurd. De ‘Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act’ is een eerste stap richting federale legalisering.

Beleggers en investeerders in marihuana hebben lang gewacht op dit moment. Door de goedkeuring van de MORE act door het Huis van Afgevaardigden, wordt het onderwerp nog meer bespreekbaar binnen de Amerikaanse politiek. Het wetsvoorstel zou marihuana van de lijst van verboden middelen verwijderen en dus is het bezit van marihuana niet langer een misdrijf.

Het wetsvoorstel zou ook tal van maatregelen nemen om de opgelopen schade van het cannabisverbod ongedaan te maken. Het zou bijvoorbeeld federale leningen openen aan marihuanabedrijven. En dat horen beleggers en investeerders in marihuana graag.

Het is een eerste stap richting federale legalisering en dat is groot nieuws voor de marihuanamarkt in de Verenigde Staten. De spreekwoordelijke rem zou dan niet meer aanwezig zijn en marihuanabedrijven kunnen dan maximaal gebruik maken van de financiële middelen die beschikbaar zijn. M.a.w., het potentieel voor de marihuanamarkt groeit dan aanzienlijk.

Senaat

Echter zijn er nog enkele hordes om te overwinnen. De Senaat moet nog beslissen wat ze doen met de MORE Act en dat is lastig vermits de Republikeinen hier de meerderheid hebben. Schrikwekkend vermits de Republikeinen minder staan de springen voor legalisering dan de Democraten.

Als de MORE Act er effectief doorgeraakt, dan is marihuana legaal op federaal niveau maar daarom nog niet legaal op nationaal vlak. De staten moeten nog afzonderlijk voor hun eigen beslissen wat ze gaan doen, marihuana legaliseren of niet. Goedkeuring van de MORE Act door het Senaat zou het signaal zijn voor beleggers om marihuana-aandelen zeker een kans te geven.

Bronnen: US News

Foto: Pikist

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.