Nederland - 14 november 2020 - Aandelen

‘Ediblesmarkt gaat jaarlijks groeien met 24,30 procent’

door STIJN

De markt voor eetbare marihuanaproducten gaat volgens een analyse van Data Bridge Market Research elk jaar groeien met 24,30 procent tot en met 2027. Dat wil zeggen dat deze markt tegen het vermelde jaartal 5,16 miljard dollar waard zal zijn. De toename van de globale gezondheidszorg zou een katalysator zijn voor deze sterke groei.

‘Edibles’, eetbare producten waarin marihuana is verwerkt, zullen met de jaren steeds meer genuttigd worden. Dat blijkt alleszins uit een analyse van Data Bridget Market Research. De producten, meestal in de vorm van drankjes en snoepjes, werden vorig jaar in Canada gelegaliseerd op nationaal niveau en kunnen de komende jaren in de USA evenzeer gelegaliseerd worden.

De onderzoekers van Data Bridge verwachten een jaarlijkse samengestelde groei van 24,30 procent van dit jaar tot en met 2027. Uiteindelijk zou de ediblesmarkt een totale marktwaarde hebben van 5,16 miljard dollar tegen het jaar 2027. Dat blijkt uit het rapport van Data Bridge.

Factoren

Sommige factoren, zoals stijgende hennepproductie, toenemende bewustwording over de gezondheidsvoordelen van cannabis, stijgende vraag vanuit de gezondheidszorg en legalisatie van cannabis in verschillende industrieën en landen, zullen naar verwachting de ediblesmarkt in de voorspelde periode van 2020 tot en met 2027 versterken.

Interessante bedrijven die actief zijn op deze markt zijn onder andere Canopy Growth, NuLeaf Naturals, Happy Hemp, PharmaHemp, Medical Marijuana en noem maar op. Deze spelers zullen de komende jaren hun positie willen verankeren door middel van investeringen en overnames.

Bronnen: Rejerulem

Foto: Elsa Olofsson – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.