Nederland - 6 maart 2022 - crypto

eBay gaat mogelijk cryptobetalingen accepteren

door SVEN VAN GASSE

eBay, één van de grootste online veilingsites, bestudeert de mogelijk om cryptocurrencies toe te voegen als mogelijk betaalmiddel. Hiermee zou het bedrijf dé marktplaats voor Gen-Z en millenials willen worden.

CEO Jamie Ianonne benadrukte da Gen-Z een prioritaire doelgroep zijn voor zijn platform. Zo somde hij in een interview met The Street verschillende initiatieven op die eBay neemt om deze generatie van consumenten van vandaag en morgen aan te trekken. eBay richt zich met name op transacties met betrekking tot sneakers, één van de snelst groeiende categorieën.

Doordat het bedrijf zich vooral richt tot jongere consumenten doemt de vraag op of eBay ook digitale valuta als bitcoin of ether aan de betaalmiddelen zal toevoegen. Op dit moment accepteert eBay nog geen digitale valuta, maar op 10 maart zou hier meer duidelijk over komen. Ianonne verklaarde dat het bedrijf op 10 maart een conferentie zal houden waarop er dieper ingegaan wordt op dit onderwerp.

NFT’s

Hoewel eBay nog geen crypto’s accepteert, is het wel al mogelijk om NFT’s te kopen of te verkopen op het platform. Hoewel eBay hier geen specifieke aankondiging voor het gedaan, worden NFT’s reeds druk verhandeld op het platform.

Dus zelfs zonder iets aan te kondigden, begonnen mensen met het verhandelen van NFT’s op ons platform, vervolgde Iannone. Het deed hem denken aan vele jaren geleden toen mensen auto’s begonnen te verkopen op eBay, hoewel eBay niet eens voertuigbedrijf was. Ianonne ziet dezelfde trend bij NFT’s.

NFT’s zijn op blockchain gebaseerde eigendomsbewijzen voor verschillende soorten digitale items. Op dit moment zijn NFT’s vooral bekend in de vorm van unieke afbeeldingen die als digitale kunst worden beschouwd. In sommige gevallen kunnen ze ook certificaten voor fysieke goederen vertegenwoordigen.

De markt voor NFT’s explodeerde in 2021. Volgens blockchain-analysebedrijf DappRadar genereerde de markt vorig jaar meer dan $23 miljard aan handelsvolume. Dit was een enorme stijging ten opzichte van de minder dan $100 miljoen het jaar daarvoor.

Bron: The Street
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.