Nederland - 5 juli 2020 - Beursbrink

Dynaleo wordt grootste producent van cannabisgummies

door STIJN

De cannabis-industrie zit niet stil, ook niet in tijden van corona. In Alberta, een regio in Canada, staat iets groots te gebeuren. Cannabisproducent Dynaleo heeft namelijk goedkeuring gekregen van Health Canada. Het bedrijf is van plan om een fabriek te bouwen van 2.400 vierkante meter. De volgende stap is een verkooplicentie zodat ze hun gummies aan de man kunnen brengen via online winkels en andere bedrijven.

De grootste gummy fabriek van Canada mag weldra zijn deuren openen. Onlangs kreeg cannabisproducent Dynaleo goedkeuring van Health Canada om de productie op te starten. Met een productiefaciliteit van 2.400 vierkante meter heeft het bedrijf veel potentieel op de markt.

Michael Krestell, uitvoerend voorzitter van Dynaleo, is tevreden met de beslissing en ziet nu eindelijk de kans om van het bedrijf een belangrijke speler te maken op de marihuanamarkt. Ze zullen zich vooral richten op de consument en gaan enkel ‘edibles’ maken. Voorlopig zijn er 30 mensen tewerkgesteld maar eens de nieuwe fabriek klaar is, kunnen daar 75 werknemers bijkomen.

We are solely focused on edibles and we’re doing edibles on an industrial scale, which is something that everybody else in cannabis, or specifically in gummy production in Canada, is unable to do now.

Nu moeten ze nog een verkooplicentie bemachtigen, anders geraken hun gummies niet tot bij de consument. Daar zijn ze volgens Krestell nu volop mee bezig zodat het verkrijgen van de licentie samenvalt met de eerste gummy die van de band rolt. Er zou een miljoenenkloof zijn tussen productie en vraag en Dynaleo is van plan hier strategisch op in te spelen.

Bronnen: CBC

Foto: PDP

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mm van beek
6 maanden geleden

Ik zal gráág een keer een afspraak willen maken dat u dat voor mij regelde

Mm van beek
6 maanden geleden

Telefoon 06 42902315

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.