Europa - 20 januari 2020 - Beursbrink

Dividend ABN AMRO blijft onzeker

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Er blijft veel onzekerheid over het slotdividend van ABN AMRO over 2019, door diverse complicerende factoren voor de bank. Dat stelde ING maandag in een rapport na een ontmoeting van de top van ABN AMRO met een groep analisten in Londen.

Als complicerende factoren noemde analist Albert Ploegh een mogelijke boete van het Nederlandse openbaar ministerie, de kosten van opsporing van zaken als witwassen, naast de gebruikelijke onzekerheden rond de rentebaten en algemene regelgeving.

De negatieve spaarrente voor klanten met meer dan 2,5 miljoen euro spaargeld op de bank noemt ING belangrijk, omdat de bank zo de rentemarge kan beschermen, die goed is voor 90 procent van de inkomsten. Het voordelige effect van circa 150 miljoen euro zou kunnen worden gestoken in de opsporing van financiële misdaden.

ABN AMRO keert tenminste de helft van de houdbare winst uit als dividend, maar kan bij voldoende kapitaal meer dividend uitkeren. In 2018 was het uitkeringspercentage 62 procent, of 1,45 euro per aandeel.

ING gaat uit van een ongewijzigd percentage in 2019 en 2020, wat zou overeenkomen met 1,40 euro en 1,30 euro per aandeel. ING is daarmee iets voorzichtiger dan de analistenconsensus van respectievelijk 1,41 en 1,38 euro.

Mochten de complicerende factoren reden geven om de payout ratio te beperken tot het minimum van 50 procent, dan zou dit uitkomen op een dividend van 1,00 tot 1,11 euro per aandeel, of een dividendrendement van 6 à 6,8 procent, aldus ING.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel