Nederland - 17 juni 2019 - Aandelen

Dit marihuana aandeel staat in de kijker bij verschillende banken

door STIJN

De globale marihuana industrie blijft met rasse schreden groeien en de markt zou zelfs veel groter kunnen worden dan beleggers en investeerders denken. Het is dus een slimme zet om nu al aandelen te bezitten van bedrijven die een leidende rol spelen in dit verhaal, volgens zakenbank Cowen is één van deze ‘leiders’ Canopy Growth en staat hun nog heus wat te wachten.

Investeringsbank Cowen is één van de banken die optimistisch is over de marihuana industrie. Onlangs nog hebben ze hun verwachtingen bijgesteld, ze zijn er van overtuigd dat de wereldwijde verkopen zullen toenemen tot 75 miljard dollar tegen het jaar 2030. Bank of America is zelfs nog optimistischer en durft te beweren dat de marihuana industrie ooit 166 miljard dollar zal bereiken.

Canopy Growth

Wie wil profiteren van deze ongeziene groei, is best in het bezit van aandelen van bedrijven die nu al redelijk wat gewicht in de strijd gooien. Verschillende investeringsbanken zijn daarom dol op Canopy Growth, het marihuanabedrijf is de grootste in zijn segment op basis van marktkapitalisatie.

Ze hebben een leidende rol op de Canadese markt, vooral voor recreatieve marihuana. 80 procent van hun verkopen tijdens het derde kwartaal zijn toe te schrijven aan dit soort marihuana. En het beste moet nog komen, Canopy is goed gepositioneerd voor als de Canadese overheid ‘edibles and beverages’ gaat goedkeuren, dit is nu nog niet het geval maar staat wel op de planning dit jaar.

Canopy Growth stelt alles in het werk om aan de grote vraag naar marihuana producten te voldoen, wereldwijd uiteraard. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 19 miljard dollar en gezien de wereldwijde opportuniteiten, kan dat cijfer nog oplopen de komende jaren.

Bronnen: Finance Yahoo

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments