VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 21 oktober 2019 - Beursbrink

Dit kunnen we verwachten van Canadese legalisering 2.0

door STIJN

Eén jaar geleden werd recreatieve marihuana gelegaliseerd in Canada met het uitzicht om ergens eind dit jaar nog een tweede golf van marihuanaproducten te legaliseren. Die tweede golf heeft betrekking tot eetbare producten waarin marihuana is verwerkt. Maar wat kunnen we verwachten van deze legalisering 2.0? We maken even een overzichtje.

Wat kunnen we verwachten van zodra de Canadese overheid ‘edibles’ legaliseert? In het begin niet veel, dat is misschien teleurstellend maar de legalisering 2.0 zal niet zo een groot effect gaan hebben dan de legalisering van recreatieve marihuana vorig jaar. Daarenboven zullen eetbare producten niet meteen beschikbaar zijn in de winkels wegens de verplichte kennisgeving van 60 dagen.

Dat betekent de eetbare marihuanaproducten ten vroegste midden december in de winkelrekken zullen komen te liggen. En als dit scenario zich voltrekt, zullen we waarschijnlijk pas begin volgend jaar, vermoedelijk februari, te weten komen of de legalisering 2.0 een succes is of niet.

En deze resultaten zullen angstvallig worden geanalyseerd door marktkenners en investeerders. Sommige marktkenners hebben zich al sceptisch uitgelaten over de legalisering 2.0. Aurora Cannabis heeft bijvoorbeeld al laten weten dat zij niet fors zullen inzetten op deze producten.

Hype

Maar langs de andere kant heb je Canopy Growth en hun samenwerking met bierbrouwer Constellation Brands waarvan marktkenners dan wel weer veel vuurwerk verwachten. Zij zullen non-alcoholische marihuanadrankjes aan het grote publiek ter beschikking stellen eind dit jaar.

Toch vermoedt men dat ‘edibles’ een succes gaan worden, producten zoals gummies, chocolade, muntjes, snoepjes, etc… zullen in de smaak vallen bij consumenten in het begin wegens de hype omtrent marihuana en CBD. De vraag is hoelang deze hype nog gaat blijven duren.

Deloitte denkt alvast dat deze nieuwe marihuanamarkt een trage start zal kennen en dat veel investeerders teleurgesteld zullen zijn. Echter, de kansen voor grote opportuniteiten op lange termijn zijn volgens Deloitte wel bijzonder groot. Aandelen van marihuanabedrijven met een duidelijk en duurzaam bedrijfsmodel, kunnen de komende jaren flinke rendementen halen.

Bronnen: Fool

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.