Nederland - 22 juli 2022 - Vastgoed
door SVEN VAN GASSE

Digitaal vastgoed superieur aan fysiek

Door de complexe macro economische omgeving dalen zowat alle activa. Aandelen, crypto maar ook fysiek vastgoed. Digitaal vastgoed in de metaverse houdt echter veel beter stand. In een rapport stelt blockchainanalist Chainalysis dat de groei van de prijzen van vastgoed in de metaverse die van het fysieke vastgoed heeft overtroffen.

De prijs van virtueel vastgoed explodeerde met 879% van september tot maart 2022. De prijs van fysiek vastgoed steeg echter slechts met 39% in dezelfde periode en zijn in sommige landen zelfs aan het dalen.

De volgende grafiek geeft het grote verschil in de prijsgroei zeer duidelijk weer. Virtueel en fysiek vastgoed starten beide op 100. Vanaf midden 2020 zie je echter dat de prijs van virtueel vastgoed de lucht in schiet.

Enorm potentieel

Econoom Ethan McMahon stelt dat er een enorm potentieel schuilt in virtueel vastgoed. Dit potentieel beperkt zich niet alleen tot spelontwikkelaars maar ook voor particulieren die karakters en voorwerpen bezitten waarmee zij games spelen.

Hiernaast kunnen bedrijven en marketeers die gamers willen aanspreken ook gebruik kunnen maken van het virtuele vastgoed op de metaverse. Door actief te zijn in deze ruimte, hebben zij steeds nieuwe advertentiemogelijkheden.

Bedrijven lijken de boot van virtueel vastgoed dan ook niet te willen missen. De grootste verkoop van virtueel vastgoed tot op heden werd gedaan door financiële uitgeverij Curzio Research. Dit bedrijf betaalde in mei $5 miljoen voor een stuk virtueel land. In de op één na grootste deal betaalde Republic Realm $4,3 miljoen voor een stuk van The Sandbox.

De belangrijkste drijvende kracht achter de waarde van virtueel vastgoed zal de utility zijn. Utility is direct gerelateerd aan de bedrijfsmodellen die landeigenaren bovenop hun land kunnen creëren. Van het verkopen van NFT’s als tickets voor evenementen tot e-commerce en reclame, alle potentiële inkomsten die worden gegenereerd geven virtueel land extra waarde.

Is het kopen van virtueel land de moeite waard?

Het kopen van virtueel land kan dus zeker lonen en je veel geld opleveren. Uiteraard is dit geen garantie en hangt dit af van een groot aantal factoren.

In dit VIP-artikel geeft Raja meer uitleg over dit onderwerp. Als je hierin geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om een VIP bij Beursbrink te worden en krijg toegang tot dit en nog vele andere exclusieve artikels.

Bron: Blockworks, Chainalysis


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.