Nederland - 12 maart 2022 - Beursbrink

Deze miljonair zit voor 20 procent in crypto

door STIJN

Crypto wordt hoe langer hoe meer een onderdeel van ieders portefolio. Ook voor de bekende investeerder en zakenman Kevin O’Leary is dit het geval. Hij zei tijdens een interview met CNBC dat 20 procent van zijn kapitaal ondertussen in digitale activa steekt. Hij vindt het dan ook belangrijk om een gediversifieerde portefeuille te hebben.

Kevin O’Leary, misschien ken je hem en misschien ook niet. Het is in ieder geval een bekende naam binnen de financiële wereld. Deze Canadese investeerder en zakenman, ook wel bekend als Mr. Wonderful, heeft menig wat ervaring opgedaan tijdens zijn levensjaren. En ondanks zijn 67 jaar, is hij volledig overtuigd van crypto als beleggingsklasse.

I have millions of dollars, 20% of my portfolio is now in cryptocurrencies and blockchain.

Digitale munten hebben de afgelopen jaren veel aandacht getrokken van individuele beleggers en investeerders maar ook van grote financiële instellingen. Vooral bitcoin is gegeerd als alternatief voor goud of gewoon als ‘store of value’. Volgens marktkenners is dit ook nog altijd maar het begin van deze ‘industrie’. Met andere woorden, crypto zou nog maar in zijn kinderschoenen staan.

Diversificatie

Kevin O’Leary deed uit de doeken dat hij 32 verschillende posities heeft in digitale activa waarvan bitcoin, ether en solana enkele zijn. Hij benadrukte het belang van diversificatie omdat je moeilijk kan weten welke cryptomunten een schot in de roos zijn op lange of korte termijn.

The whole point is, you don’t know who is going to win. Is Ethereum going to win? Is solana going to win? Is it Helium or is it Avalanche? I own them all.

Over president Biden zijn ‘Crypto Order’ is hij positief. O’Leary stelde gerust dat het hier niet gaat over een verbod op crypto, wat uiteraard goed nieuws is. Het probleem volgens hem is dat Biden zijn bezorgdheid uitsprak over de impact van crypto op het milieu. O’Leary had een positie in een bitcoin mining bedrijf maar heeft zijn belang verkocht na Joe Biden zijn ‘Crypto Order’.

Bronnen: Kevin Stankiewicz – CNBC

Foto: Piqsels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.