Nederland - 11 juni 2020 - Beursbrink

Deze marihuana-aandelen zijn sterken dan ze lijken

door STIJN

Schijn bedriegt soms, dat kan ook het geval zijn op de aandelenmarkten. Als we naar de koersen kijken van marihuana-aandelen, dan doen alle bedrijven het slecht. Maar een aantal van deze bedrijven staan er namelijk sterker voor dan hun aandelenkoers doet uitschijnen. Er zijn minstens twee bedrijven die eigenlijk goed aan het presteren zijn.

De koerstabellen op de marihuanamarkt zijn niet bepaald positief, echter zien we de afgelopen weken wel een kleine remonte van de aandelen. Maar over de brede lijn doen marihuanabedrijven het niet goed, alleszins op basis van de grafieken. Toch zeggen deze koersen niet alles over de bedrijven. Er zijn namelijk twee bedrijven die het goed doen, Canopy Growth en Cresco Labs.

Canopy Growth

De aandelen van Canopy Growth noteren 28 procent onder hun piek van begin dit jaar. Een groot deel van de daling heeft te maken met de coronacrisis maar het teleurstellende kwartaalrapport heeft ook niet bepaald geholpen. Het bedrijf heeft een groot nettoverlies en heeft zijn doelstellingen voor 2020 teruggeschroefd wegens de moeilijkheden op de markten.

Maar vergeet niet dat Canopy op een grote berg cash zit. Ze hebben dus de middelen om het tij te doen keren, vooral omdat COVID-19 de grootste oorzaak is voor hun problemen. Men verwacht dat de verkopen weer zullen normaliseren op termijn, vooral als hun ‘cannabis-infused beverages’ het publiek bereikt in niet-coronatijden. Eentje om in de gaten te houden dus.

Cresco Labs

Dit bedrijf heeft het ook moeilijk door de coronacrisis en de algemene malaise op de marihuanamarkt. Aandelen van Cresco Labs noteren 26 procent onder hun piek van begin dit jaar maar komen van ver. Ze stonden zelfs 70 procent lager ten opzichte van hun piek in 2019.

Hun plannen om Tryke over te nemen zijn in het water gevallen door COVID-19 maar dat betekent niet dat Cresco Labs nu minder interessant is. Ze wisten tijdens het eerste kwartaal 60 procent meer omzet te draaien. Dat is het vierde kwartaal op rij dat het bedrijf een positieve EBITDA heeft. Zelfs in moeilijke tijden weet het bedrijf te presteren, dat belooft op langere termijn.

Bronnen: TMF

Foto: Piqsels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments