Nederland - 3 september 2019 - Beursbrink

Deze marihuana aandelen verdienen aandacht in september

door STIJN

De maanden augustus, juli en juni waren niet bepaald goede maanden voor de marihuanamarkt en zijn aandelen. Er is veel volatiliteit geweest en het sentiment was eerder negatief. Sinds maart dit jaar zijn marihuana aandelen beginnen te dalen, maar de nieuwe maand brengt nieuwe kansen. De volgende aandelen springen alleszins in het oog van marktkenners en analisten.

Het is de laatste maanden moeilijk voor beleggers om een beslissing te nemen inzake marihuana aandelen. Sinds maart zit de marihuanamarkt in een neerwaartse trend, zoals de grafiek van de HMMJ ETF duidelijk maakt. Maar hoe gaat het nu verder en welke marihuanabedrijven gaan de komende maanden met goed nieuws komen die voor een ommekeer kunnen zorgen?

Aurora Cannabis

De meeste Canadese marihuanabedrijven hebben hun kwartaalrapporten reeds gepubliceerd, Aurora Cannabis echter niet. Zij zullen pas op 15 september hun resultaten bekendmaken voor het afgelopen kwartaal en men verwacht een omzet tussen 100 en 107 miljoen Canadese dollar.

Daarenboven zullen ze misschien groot nieuws kunnen brengen, in maart kwam miljardair Nelson Peltz aan boord en is verantwoordelijk om deals en partnerschappen te vormen met grote investeerders die interesse hebben om de marihuana industrie te betreden. Als Peltz goed werk heeft geleverd, kan het zijn dat Aurora Cannabis op 15 september met groot nieuws komt.

HEXO

Ook HEXO heeft zijn kwartaalrapport nog niet gepubliceerd, er wordt verwacht dat ze dit deze maand zullen doen. CEO Sebastien St.-Louis verwacht dat de omzet is verdubbeld ten opzichte van het vorige kwartaal, dat zou voornamelijk komen door de verhoogde verpakkingsactiviteiten.

De CEO verwacht dat het bedrijf pas rendabel zal zijn in 2020. De resultaten van het derde kwartaal die ze gaan publiceren, zullen aantonen dat HEXO op het juiste spoor zit. St. Louis benadrukt ook dat het bedrijf actief op zoek is naar partnerschappen met Fortune 500 bedrijven.

CannTrust

Het aandeel van dit bedrijf kan men moeilijk een topaandeel noemen gezien de flinke daling van de afgelopen maanden. Het schandaal omtrent het cultiveren van marihuana in ruimtes die hiervoor geen licentie hadden, deed de CEO de das om en stortte het aandeel de dieperik in.

Ook CannTrust moet zijn resultaten nog publiceren maar waar beleggers en analisten het meeste naar uitkijken, is waarschijnlijk de alternatieve strategie die het bedrijf gaat toepassen. Eén van de mogelijke opties is de volledige verkoop van het bedrijf door overname van een andere speler.

Bronnen: Fool

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel