Nederland - 3 december 2020 - crypto

Deze crypto’s stegen nog harder dan bitcoin

door SVEN VAN GASSE

Het jaar 2020 lijkt het jaar van bitcoin te gaan worden. Verleden week is de munt alweer met 15% gestegen en heeft ze op sommige platformen een nieuwe all time high bereikt. Hoewel alle aandacht naar bitcoin gaat, zijn er andere cryptomunten die nog beter presteerden.

Ethereum, de tweede grootste cryptovaluta, is in de afgelopen zeven dagen met meer dan 20% gestegen.

Ondertussen heeft XRP, de op twee na grootste crypto, een stijging van bijna 25% laten optekenen. Hiernaast hebben Litecoin, Polkadot, Cardano en Stellar – die allemaal tot de 12 grootste crypto’s behoren – ook grotere winsten behaald dan bitcoin.

Volgens Greg King, CEO van Osprey Funds, is een deel van deze outperformance te verklaren door eenvoudige wiskunde. Doordat deze munten, ook wel altcoins genoemd, aanzienlijk kleiner zijn dan bitcoin kunnen de procentuele stijgingen en dalingen hoger oplopen.

De huidige waarde van alle in omloop zijnde bitcoin is ongeveer $360 miljard. De waarde van ethereum bedraagt $70 miljard, terwijl die van XRP ongeveer $30 miljard is. Hierna worden de verschillen nog groter, want de vijfde grootste munt Litecoin heeft een waarde van minder dan $6 miljard.

King stelt:

Het loont dus de moeite om bitcoin en ethereum voor de lange termijn aan te houden en een mandje van de kleinere munten om te traden.

Inhaalbeweging

Hoewel veel crypto’s het de laatste tijd goed gedaan hebben, noteren er verschillende nog steeds ver onder hun absolute piek. Deze munten zouden dus aan een inhaalbeweging kunnen beginnen.

Experts zijn het er dan ook over eens dat beleggers zich niet alleen moeten focussen op bitcoin.

Nicholas Pelecanos van NEM neemt ethereum als voorbeeld. Na de forse stijging van de afgelopen week, noteert ethereum op dit moment rond de $615. Dit is nog altijd meer dan 50% onder zijn all time high van $1 400 van begin 2018.

Er lijkt steeds meer interesse te komen voor deze kleinere munten en dit zou een goed teken kunnen zijn voor de bredere cryptomarkt. Het is vergelijkbaar met hoe beleggers in aandelen zich realiseren dat ze ook moeten investeren in small-caps en niet alleen in de grote bekende FAANG aandelen die de S&P 500 en de Nasdaq domineren.

Denis Vinokourov van Bequant stelt:

Er is meer in de cryptomarkt dan alleen bitcoin, net zoals de aandelenmarkt uit meer aandelen bestaat dan enkel Apple en Facebook.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.