Nederland - 21 oktober 2021 - Beursbrink

Cryptomarkt bereikt cap van 2.700 miljard dollar

door STIJN

Het gaat weer hard op de cryptomarkt. Na een sterke rally van Bitcoin, Ether en nog tal van andere digitale munten, is de totale marktwaarde gestegen naar een record van 2.700 miljard dollar. De toename is er vermoedelijk gekomen dankzij de introductie van de allereerste Bitcoin-ETF. Dit heeft de aandacht voor crypto nieuw leven ingeblazen.

67.000 dollar, dat was bijna de koers die Bitcoin aantikte woensdag. De recente rally op de cryptomarkt heeft de totale marktwaarde doen stijgen naar 2.700 miljard dollar. Niet alleen Bitcoin, maar zo goed als alle digitale munten profiteren van het vernieuwde optimisme. Ook de tweede grootste cryptomunt ether heeft een nieuwe recordkoers beet, namelijk 4.315 dollar.

De recente rally is wellicht het gevolg van de lancering van de allereerste Bitcoin-ETF van ProShares op Wall Street. Sinds dinsdag kunnen beleggers en investeerders via hun gewone broker geld investeren in deze exchange-traded fund. In Bitcoin futures weliswaar, niet zozeer in de digitale munt zelf. Maar dit is blijkbaar voldoende om de munt de hoogte in te jagen.

Sentiment

Dat er nu een Bitcoin-ETF is, wat men jarenlang heeft geprobeerd te introduceren, is een mijlpaal voor crypto. Het is alvast een succes, na twee dagen vloeide er al 1,1 miljard dollar naar dit fonds. Pankaj Balani, CEO van cryptoplatform Delta Exchange, is nog meer ‘bullish’ geworden sinds de lancering. Hij verwacht dat Bitcoin zal stijgen naar 100.000 dollar tegen het einde van dit jaar.

Het is echter nog maar de vraag of de recente prijsstijging beleggers twijfelen om op de verkoopknop te drukken en winst te nemen. Een nieuwe verkoopgolf zou de waarde van de cryptomarkt nogmaals een harde klap kunnen toedienen, zoals midden dit jaar toen de marktwaarde daalde van 2,5 biljoen dollar naar 1,3 biljoen dollar.

Bronnen: Joanna Ossinger – Bloomberg

Foto: QuoteInspector.com

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.