VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 23 augustus 2020 - Aandelen

Deze cannabis aandelen kunnen dit jaar verdubbelen in waarde

door STIJN

Goedkope aandelen hebben een voordeel ten opzichte van dure aandelen, namelijk dat beleggers sneller geneigd zijn om in te stappen en dat er meer ruimte is om hard te stijgen in waarde. Apple en Tesla zijn daar een voorbeeld van. Hun aandelen zijn voor een groot deel van de beleggers te duur en dus is dit een beperking om nog hoger te stijgen. Dit probleem is bijna niet aanwezig op de marihuanamarkt wegens de crash vorig jaar. Analisten hebben hun ogen gericht op twee goedkope aandelen die mogelijks flink kunnen stijgen dit jaar.

Volgens analisten vallen er koopjes te doen op de marihuanamarkt. Er zijn namelijk twee bedrijven wiens aandelen onder de 5 dollar noteren waarvan men verwacht dat het groeipotentieel groot is. De marihuanabedrijven Valens en Charlotte’s Web staan op de radar bij menig wat analisten omdat men verwacht met deze aandelen hun investeringen te verdubbelen dit jaar.

Valens

De aandelen van dit bedrijf noteren momenteel onder de 2 dollar per stuk. Volgens analisten een bedrijf met veel potentieel omdat het één van de grootste ‘winningsbedrijven’ in Canada is. Ze halen stoffen, zoals bijvoorbeeld CBD, uit cannabis om er vervolgens ‘edibles’ van te maken. Vermits deze markt pas actief is sinds ‘Cannabis 2.0’ in Canada, is ze nog volop aan het groeien.

Op financieel niveau doet Valens het overigens bijzonder goed. Hun EBIDTA bedroeg tijdens het tweede kwartaal 2,7 miljoen Canadese dollar. Dat maakt een EBIDTA van de afgelopen 12 maanden van 17 miljoen CAD. Nog twee sterke kwartalen en dit cijfer kan gemakkelijk verdubbelen.

Charlotte’s Web

Het aandeel van Charlotte’s Web noteert iets hoger dan dat van Valens, namelijk aan 3,4 dollar. Investeren in dit bedrijf is een iets veiligere keuze omdat ze zich vooral focussen op hennep. Hennep is op federaal niveau legaal in de Verenigde Staten van Amerika, hoewel niet in alle staten, en dus kunnen ze bij Charlotte’s Web ongestoord en ongehinderd hun ding doen.

Het kwartaalrapport werd nog niet gepubliceerd. Analisten verwachten dat het bedrijf wel goede cijfers gaat kunnen voorleggen net dankzij de lockdown. Ze profiteren namelijk van een sterke stijging van hun e-commerce. Het rapport wordt wellicht eind deze maand naar buiten gebracht.

Bronnen: TMF

Foto: Sharon McCutcheon – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.