Nederland - 9 september 2022 - crypto

Deze 3 crypto niches presteerden het best in augustus

door VINCE

In crypto zijn er inmiddels tal van verschillende sectoren te vinden. Zo heb je natuurlijk de bekende namen als Bitcoin en Ethereum, maar de cryptomarkt bestaat uit veel meer dan dat. Denk aan NFT’s, stablecoins, layer-2’s en nog veel meer. In dit artikel kijken we naar de top 3 niches, buiten de twee grote namen Bitcoin en Ethereum, die het best hebben gepresteerd in de maand augustus.

Gezien de hoeveelheid verschillende kanten die je tegenwoordig al op kan in de cryptomarkt, hoeven de koersen inmiddels niet per se meer hand in hand te lopen met die van Bitcoin. Bitcoin maakte de afgelopen 30 dagen een daling door van bijna -18%, terwijl de top 3 sectoren het volgende deden:

#1 Stakingoplossingen: +13,18%

Deze niche is de enige winstgevende over de afgelopen 30 dagen en bestaat uit 4 stakingoplossingen; LDO, RPL, ANKR en SSV. De gemiddelde marktwaarde van deze 4 komt neer op bijna een half miljard dollar.

De stakingoplossingen focussen zich voornamelijk op Ethereum. Ether zal waarschijnlijk halverwege september een ‘merge’ ondergaan die de munt en het netwerk sneller en meer energie-efficiënt zou maken. Eén van de testnetwerken, genaamd Goerli, zou een identiek proces gesimuleerd hebben dat in september uitgerold zal worden voor het volledig netwerk. Goerli slaagde er met glans in en dus is het netwerk klaar voor de grote upgrade.

The Merge kan dus een directe katalysator zijn voor de tokens. Lees bijvoorbeeld hier in het kort meer over de positieve relatie tussen de merge en staking.

#2 2017-coins: -7,35%

Op de tweede plaats zien we de 2017-coins waarbij we XRP, LTC, BCH, TRX en ETC volgen. Samen hebben deze 5 coins een gemiddelde marktwaarde van ruim 1,4 miljard dollar.

De reden voor deze prestatie is onduidelijk. We zien dat Ethereum Classic het beste presteert uit het mandje, met een daling van slechts 0,5%. Dat ETC goed presteert kan weer te maken hebben met Ethereum’s Merge update. De belangrijkste update voor de tweede grootste cryptomunt sinds de oprichting. Het kan zijn dat handelaren speculeren op meer aandacht naar Ethereum en daarmee ook Ethereum Classic.

#3 MEME-coins: -9,21%

Wellicht een verassend goede prestatie relatief gezien voor MEME-coins. Het mandje coins waarop we deze prestatie baseren bestaat uit DOGE, SHIB en ELON. Met z’n drieën maken ze een gemiddelde marktwaarde van 5,1 miljard dollar.

Zowel DOGE als SHIB braken halverwege augustus door een belangrijke weerstandszone. Zoals men dat bij de meme-coins wel gewend is, was ook nu de koersstijging enorm volatiel. Bij SHIB kan de prijsstijging komen doordat er heel wat tokens in korte tijd werden verbrand volgens de shibburn-website, wat de schaarste opvoert en daarmee de koers. Echter is het niet met zekerheid te zeggen of dit daadwerkelijk de reden is.

Daarnaast lanceerde er een nieuwe blockchain waar je exclusief met DOGE kan betalen. Het netwerk wordt Dogechain genoemd en moet een plek zijn voor de MEMEs in crypto. Wellicht dat de lancering te maken heeft met de relatief goede prestatie.

De verschillende niches die we op het moment volgen zijn: Bitcoin, Ethereum, ETH-killers, Central Exchange Tokens, 2017-coins, MEMEs, Layer-2s, DeFi Bluechips, Web 3.0, NFTs, Oracles, DEX, Metaverse, Dataopslag, Lending, Privacy, Gaming, Decentrale stablecoinuitgevers, Staking, Inter-chain en Derivaten.

 

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.