Europa - 24 maart 2022 - Aandelen

Deutsche Bank verlaagt koersdoel Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor Air France-KLM verlaagd van 3,60 naar 3,20 euro bij handhaving van het verkoopadvies.

De analisten zijn minder positief geworden over de verwachtingen voor Europese luchtvaartmaatschappijen, die op de beurs flink zijn opgeveerd van het dieptepunt op 7 maart, na de Russische inval in Oekraïne.

Deutsche Bank maakt zich zorgen dat Europese consumenten de hand op de knip houden als gevolg van de hoge inflatie.

Ook de hoge olieprijs raakt luchtvaartmaatschappijen. “We verwachten niet dat luchtvaarders de hogere brandstofkosten kunnen doorberekenen aan klanten, vooral niet in 2023 wanneer de tegenwind nog veel groter zal zijn.”

Deutsche Bank denkt dat een deel van de huidige hoge vraag naar vliegtickets volgend jaar zal zijn weggeëbd. De analisten verlaagden de EBITDA-ramingen voor Europese luchtvaartmaatschappijen met gemiddeld 15 procent voor dit jaar en volgend jaar.

Niet alleen het koersdoel voor Air France-KLM, maar ook voor bijvoorbeeld Ryanair en easyJet ging die omlaag. En Lufthansa werd van de kooplijst gehaald.

Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag op 3,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.