Nederland - 28 juli 2021 - Aandelen

Deutsche Bank overtreft verwachtingen

door STIJN

De Deutsche Bank publiceerde woensdag hun resultaten van het tweede kwartaal. Eén ding is duidelijk, de bank heeft de verwachtingen van analisten ruimschoots overtroffen. Het netto-inkomen bedroeg namelijk 692 miljoen euro, analisten dachten dat Deutsche Bank slechts 328 miljoen euro zou genereren in de maanden april-mei-juni. 

Bijzonder positief nieuws voor Deutsche Bank. Hun kwartaalrapport geeft beleggers en investeerders goede moed voor de toekomst. De grootste bank van Duitsland boekte tijdens het tweede kwartaal dit jaar een netto-winst van maar liefst 692 miljoen euro. Dat is bijna meer dan het dubbel dan analisten hadden voorspeld voor diezelfde periode, namelijk 328 miljoen euro.

Ondanks de hoger dan verwachte winst boekte de Duitse bank een daling van de netto-inkomsten van 11 procent in haar investment banking-divisie, vergeleken met een jaar geleden. Dit onderdeel was nochtans cruciaal voor de winstgeneratie tijdens het eerste kwartaal. Volgens een rapport zou deze divisie marktaandeel hebben verloren de afgelopen maanden.

  • Totale omzet bedroeg 6,2 miljard dollar, net iets lager dan een jaar geleden
  • Totale uitgaven bedroegen 5 miljard dollar, ongeveer 7 procent lager dan een jaar geleden
  • Het aantal werknemers bedroeg 83.797 in vergelijking met 86.824 een jaar geleden

Transformatie

Christian Sewing, CEO van Deutsche Bank, zei in een statement dat ze zich zullen blijven focussen op de transformatie van hun bedrijfsmodel. Dat is nu al enkele jaren aan de gang en lijkt zijn vruchten af te werpen gezien de positieve evolutie van de bedrijfsresultaten.

All our businesses have contributed to the year-on-year profit growth. The priority now is to continue with our disciplined execution of transformation, quarter by quarter.

De Duitse kredietverstrekker rapporteerde over het algemeen dus zeer positieve resultaten. Het aandeel noteert dit jaar 20 procent hoger aan 10,62 euro. Verschillende analisten zijn neutraal tot positief over het aandeel en hanteren een koersdoel van gemiddeld 11,50 euro.

Bronnen: CNBC

Foto: Björn Laczay – Wikimedia – CC BY-SA 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.