Europa - 2 november 2020 - Aandelen

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Corbion

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Corbion verhoogd van 42,00 naar 44,00 euro en handhaafde het koopadvies, volgend op de kwartaalcijfers van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

Corbion rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een omzet van 249 miljoen euro, wat de verwachtingen van Degroof Petercam van 240 miljoen euro overtrof, maar wel licht onder de consensus was.

De aangepaste EBITDA lag met 44,6 miljoen euro ruim boven de verwachting van 38 miljoen euro van Degroof Petercam en ook circa 6 miljoen euro boven consensus.

Analist Fernand de Boer sprak van een erg sterk derde kwartaal voor Corbion, wat niet alleen terug te zien was in beter dan verwachte volumes, maar ook in aanzienlijk beter dan voorziene winstmarges.

Hoewel de verwachtingen voorzichtig zijn, is dit volgens De Boer logisch gezien de situatie. Maar gezien de prestaties sinds het begin van dit jaar zou het geen probleem moeten zijn voor Corbion om de doelstellingen te halen. De onderneming rekent op een autonome groei van de netto-omzet bij de kernactiviteiten van 4 tot 7 procent en een aangepaste EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

De Boer zei op basis van de resultaten waarschijnlijk zijn ramingen voor de aangepaste EBITDA met 2 tot 3 procent te zullen verhogen.

Het aandeel Corbion noteerde maandag op een groen Damrak 2,8 procent hoger op 40,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.