Europa - 15 november 2021 - Aandelen

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Ahold

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 30,20 naar 32,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analist Fernand de Boer kwam tot een hoger koersdoel, nadat de supermarktketen met nieuwe doelen kwam voor de periode tot en met 2025. De analist noemde de outlook voor 2022 ietwat terughoudend. “Maar in deze fase wil Ahold vermoedelijk wat voorzichtig zijn”, aldus De Boer. Ook het inkoopprogramma van 1 miljard euro kwam voor de analist niet als een verrassing. Het inkoopprogramma zal de winst per aandeel met 3 procent doen stijgen, zo voorziet Degroof, maar daar hield De Boer al rekening mee in zijn ramingen.

De doelen voor de groei van de omzet en winst voor de periode 2023 tot en met 2025 noemde de analist ambitieuzer. Verrassend noemde De Boer de aankondiging dat Ahold Bol.com naar de beurs wil brengen, na de afgelaste beursgang van Coolblue. De analist was dan weer niet verrast dat Ahold een significant belang zal behouden in Bol.com. De Boer verwacht dat de supermarktketen dan ook een meerderheidsaandeelhouder blijft.

Toch ziet De Boer geen reden om positiever te worden over het aandeel, ondanks de relatief lage waardering. Degroof verwacht in de komende twee jaar namelijk een beperkte winstgroei.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg vanochtend met 2,7 procent tot 30,59 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.