Europa - 11 mei 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Geen grote verrassingen bij Ahold

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Ahold Delhaize waren min of meer in lijn met de verwachtingen. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

Ahold verhoogde de winstoutlook voor dit jaar, en dat is volgens de zakenbank vermoedelijk te danken aan de sterke dollar en wat eenmalige kleine meevallers op het vlak van voorzieningen.

In 2021 behaalde Ahold een onderliggende winst van 2,19 euro per aandeel. Aanvankelijk dacht Ahold dat de winst een paar procent zou dalen, maar inmiddels rekent de supermarktketen op een pas op de plaats. De analistenconsensus staat voor dit jaar op 2,14 euro en dat biedt dus wat opwaarts potentieel, aldus de bank.

Verder wees Jefferies erop dat Ahold erkent dat de marktomstandigheden voor een beursgang van Bol.com uitdagend zijn. Die beursgang moet in de tweede jaarhelft plaatsvinden, “maar is uiteraard afhankelijk van de marktomstandigheden”, benadrukte het bedrijf woensdag.

Jefferies heeft een Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 30,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.