Nederland - 14 juni 2021 - Aandelen

“De verhoogde inflatie zal even snel weggaan als ze gekomen is”

door SVEN VAN GASSE

De bezorgdheid over een langdurige verhoogde inflatie worden steeds groter. Volgens econoom David Rosenberg zal het echter niet zover komen. Rosenberg denkt net zoals de Federal Reserve dat de verhoogde inflatie maar een tijdelijke fenomeen zal zijn.

Volgens Rosenberg wordt de verhoogde inflatie veroorzaakt door een samenloop aan omstandigheden. Een combinatie van een enorme inhaalbeweging van de vraag en problemen in de toeleveringsketens, veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, zorgen voor een tijdelijke opstoot van de inflatie.

Wanneer deze zaken echter terug op hun normale niveau komen, zal de inflatie volgens Rosenberg opnieuw verdwijnen.

Dit is een vooruitzicht dat problemen zou geven voor de “reopening trades”. Rosenberg verwacht daarom dat de cyclische consumptiegoederen later dit jaar uit de gratie zullen geraken. Hij verwacht dat groeiaandelen het opnieuw beter zullen doen.

Rosenberg stelt:

Groeiaandelen zullen opnieuw de bovenhand nemen op de aandelenmarkt.

Bitcoin

Naast goede prestaties voor groeiaandelen, gelooft Rosenberg ook dat bitcoin klaar is voor een heropleving. De cryptocurrency krijgt het de laatste tijd zwaar te verduren, met een daling van 38% in de afgelopen maanden.

Hij schreef vrijdag in een nota dat er bemoedigende tekenen zijn die laten zien dat bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe opwaartse beweging. Hij voegde hieraan toe dat technische indicatoren aangeven dat de “overbought” condities aan het afnemen zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.