Nederland - 25 februari 2022 - Beursbrink

Bitcoin veert op na zware verkoopgolf

door STIJN

Cryptomunten zijn sterk hersteld de afgelopen 24 uur nadat er een verkoopgolf over de markten rolde. De Russische inval in Oekraïne veegde op één dag tijd 150 miljard dollar uit op de cryptomarkt. De populaire bitcoin is ondertussen reeds 9 procent gestegen. Ook ether,XRP, cardano, etc. zijn fors hersteld van de zware daling van gisteren.

Er beweegt wat op tal van markten nu Rusland effectief oorlog aan het voeren is in Oekraïne. Zowel op de aandelen- als cryptomarkten was er een zware verkoopgolf op dag één van de invasie. Op de cryptomarkt ging maar liefst 150 miljard dollar aan rook op. Bitcoin daalde met maar liefst 10 procent naar 34.600 dollar. Ook andere digitale munten verloren aardig wat van hun waarde.

De situatie op de markten ziet er één dag later echter anders uit. Het lijkt dat beleggers willen profiteren van de daling. Bitcoin wist sterk te herstellen met een stijging van 9 procent, de digitale munt noteert opnieuw terug rond de 39.000 dollar. Ook ether, XRP, cardano en noem maar op, veerden vrijdag sterk op. Eén zaak is duidelijk, de volatiliteit is bijzonder groot.

Short squeeze?

Sinds midden januari lijkt bitcoin opnieuw in een opwaartse trend te zitten, echter heel gestaag. De munt staat momenteel 11 procent hoger dan zijn nieuwe bodem van 35.000 dollar. Daarmee is de schade van de daling eind vorig jaar zeker nog niet hersteld. In november bereikte bitcoin een recordkoers van 65.000 dollar. Op dit moment staat de munt 41 procent onder die piek.

Vijay Ayyar, vice president bij handelsplatform Luno, merkt op dat veel beleggers en investeerders short zijn gegaan op BTC gezien de omstandigheden en onzekerheden omtrent Oekraïne en Rusland. Dit zorgt voor een neerwaartse druk op de digitale munt. Dat we nu opeens een sterke stijging zien, zou volgens hem te maken hebben met een kleine ‘short squeeze’.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.