Nederland - 25 januari 2023 - Hedgefund
door SVEN VAN GASSE

De top 7 beste hedgefondsen ter wereld

Citadel boekte in 2022 een recordwinst van $16 miljard, terwijl andere beleggers leden onder de sterke dalingen op de aandelen- en obligatiemarkten. Door deze uitzonderlijke prestatie is Citadel nu het meest succesvolle hedgefund ter wereld.

De onderstaande grafiek geeft een overzicht van de best presterende hedgefunds sinds hun oprichting.

Bridgewater Associates van Ray Dalio was jarenlang de absolute nummer 1 in de lijst. Sinds 1975 boekte het fonds een winst van maar liefst $58,4 miljard. Aan deze zegereeks komt nu een einde.

De recordprestatie van Citadel vorig jaar bracht de totale winst van het fonds sinds zijn oprichting op bijna $66 miljard. Dat stootte Bridgewater van Ray Dalio voor het eerst in 7 jaar van de eerste plaats.

VS aan de top

De lijst wordt niet verrassend gedomineerd door Amerikaanse hedgefunds. Op de derde plaats staat D.E Shaw & Co. Dit is een hedgefund dat gebruik maakt van ingewikkelde wiskundige modellen en speciale computerprogramma’s om te profiteren van anomalieën in de financiële markten.

Een andere bekende naam in de lijst is deze van George Soros. Soros wordt aanzien als één van de beste beleggers aller tijden. Hij is het meest bekend omdat hij in 1992 het Engelse pond onderuit haalde. Met deze trade verdiende hij in 1 klap $1 miljard.

Het enige Europese fonds is Man Group. Het bedrijf heeft maar liefst $150 miljard onder beheer. Hiermee is Man Group één van de grootste hedgefunds ter wereld. Sinds zijn oprichting boekte het bedrijf een winst van meer dan $50 miljard.

Bron: LinkedIn
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.