Nederland - 21 september 2022 - Aandelen

De beste investeerders aller tijden in één grafiek

door SVEN VAN GASSE

Investeren is een zeer uitdagende job. Zeker op lange termijn is het moeilijk om de algemene markt te verslaan. Toch slagen sommige investeerders hierin en werden hierdoor schatrijk.

In de onderstaande grafiek worden de beste investeerders aller tijden weergegeven. Op de y-as vind je de jaarlijkse outperformance ten opzichte van de S&P 500. Op de x-as vind je de jaren trackrecord.

Lengte trackrecord is een belangrijke factor

Warren Buffett wordt beschouwd als dé beste belegger aller tijden. Dit is ook af te leiden van de grafiek. Buffett staat echter niet helemaal bovenaan met de hoogste return, wat dan ook niet per se de bedoeling is.

De beste investeerders staan immers zo ver mogelijk van de oorsprong van de grafiek. Deze investeerders combineren een hogere return dan de S&P 500 in combinatie met een lange trackrecord. Het is immers veel moeilijker om de markt 25 jaar lang te verslaan dan slechts 1 of 2 jaar, waarin je ook geluk zou kunnen hebben.

Een van de meest onderschatte beleggers

Een andere steengoede investeerder is Philip Carret, die bij de meeste beleggers niet meteen een belletje doet rinkelen. Carret is echter één van de meest onderschatte beleggers uit de wereldgeschiedenis. De beleggingsreis van Carret heeft de tand des tijds doorstaan en de Grote Depressie, de Tweede Wereldoorlog en talrijke marktcycli doorstaan in een carrière die 31 bullmarkten, 30 bearmarkten en 20 recessies omspande.

Kortom, Carret heeft het langste trackrecord. Wanneer je hiertoe instaat bent, ben je volgens de investeerder goed om weg naar succes op de beurs. Het gaat om doorzettingsvermogen en geduld, zei Carret ooit. Hij voegde daaraan toe:

Traders sterven zelden rijk; geduldige beleggers doen dat vaak wel. Ik heb vele investeerders gekend, die veel slimmer dan mij waren, maar ze hadden de mindset niet. Na één onsuccesvolle investering probeerde ik m’n mentale proces dat me op m’n dwaalspoor zette te analyseren – m’n ego.

Bron: Twitter, ET
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.