Nederland - 13 augustus 2022 - M&A

De 10 succesvolste overnames ooit

door SVEN VAN GASSE

Het doen van overnames is één van de manieren waarop bedrijven kunnen groeien. Niet elke overname loopt echter goed af. Bij goede overnames geld 1+1=3 en wordt er dus veel waarde gecreëerd. De afgelopen 20 jaar vonden er een groot aantal overnames plaats. De ene was al wat succesvoller dan de andere.

De onderstaande grafiek geeft een overzicht van de 10 meest succesvolle overnames ooit. Met 4 overnames in de top 10 is Alphabet duidelijk de koning op het vlak van overnames.

De top 3 wordt geopend door Alphabet dat YouTube overnam. Alphabet kocht Youtube in 2006 voor $1,65 miljard. Nu heeft Alphabet een return van $160 miljard behaald op de overname.

Ook Facebook nam bedrijven over om te blijven groeien. Denk maar aan WhatsApp of Giphy. De meest succesvolle overname van het bedrijf was echter deze van Instagram. De totale return van Instagram bedraagt nu zo’n $174,5 miljard. Deze overname zet Facebook op plaats 2.

De eerste plaats wordt bezet door de koning der overnames. Alphabet nam DoubleClick over in 2007 voor $3,1 miljard. DoubleClick was gespecialiseerd in het aanbieden van online-advertenties. De totale return van de overname bedraagt $182 miljard.

Bron: Twitter
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.