Nederland - 22 september 2022 - Beursbrink
door VINCE

De 10 rijkste mensen op aarde volgens de Forbes Billionaires List

Met de huidige energiecrisis en de inflatie zullen steeds meer huishoudens lastiger rond gaan komen. Of zullen überhaupt niet rond kunnen komen. Wie daar een stuk minder moeite mee zullen hebben, zijn de rijkste mensen op aarde. Deze multimiljardairs houdt zakentijdschrift Forbes constant goed in de gaten. Maar wie zijn er nou echt het áller áller rijkst en hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? 

Forbes heeft heel wat data ter beschikking over de belangrijkste mensen in de zakenwereld. Hoewel deze multimiljardairs het persoonlijk financieel waarschijnlijk niet mis zullen hebben, merken zij ook zeker de huidige situatie. Zo is het totaal van 2668 miljardairs dit jaar, met 87 verminderd t.o.v. 2021 vermeld Forbes. Gezamenlijk zijn ze ook $400 miljard ‘armer’ geworden. Toch vond Forbes ook 1000 miljardairs die juist rijker zijn geworden het afgelopen jaar. De top 10 rijkste mensen uit de 2668 miljardairs van Forbes’ lijst bespreken we hieronder.

1. Elon Musk: $219 mld.

De rijkste op de lijst is natuurlijk een hele bekende, namelijk de van origine Zuid-Afrikaan Elon Musk. Hij is op 50 jarige leeftijd mede-oprichter van maar liefst 6 bedrijven, waarvan de grootste in de Automotive sector opereert. We hebben het hier natuurlijk over de elektrische autofabrikant Tesla, dat momenteel een marktkapitalisatie van $942,55 miljard heeft. Raketproducent SpaceX is ook een van zijn bekende creaties.

2. Jeff Bezos: $171 mld.

De nummer 2 is de oprichter van e-commerce gigant Amazon, namelijk de 58 jarige Jeff Bezos. Dit richtte hij op in 1994 vanuit zijn kleine garage. Tot 2021 was hij ook nog steeds CEO van het bedrijf, echter dit stond hij afgelopen jaar af. Nu is hij uitvoerend voorzitter bij Amazon.

3. Bernard Arnault & family: $158 mld.

Niet ver achter Bezos zien we de fransman Bernard Arnault en zijn familie met $158 miljard. Bernard is namelijk CEO van de grootste conglomeraat ter wereld; fasion en retailbedrijf LVMH. Zo is dit bedrijf georganiseerd in vijf divisies: Wijnen & Sterke Dranken, Mode & Lederwaren, Parfum & Cosmetica, Horloges & Juwelen en Distributie. Mode en lederwaren leverde het grootste deel van de omzet voor LVMH uit de 5 divisies. De familie als geheel had per eind 2019 maar liefst zo’n 47,3% van de aandelen in handen, en is daarmee ook de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

4. Bill Gates: $129 mld.

De mede-oprichter van tech-bedrijf Microsoft komt op plek 4. Bill Gates, inmiddels 66 jaar oud, richtte het bedrijf inmiddels al 47 jaar geleden op in 1975. In 2000 richtte Gates de Bill and Melinda Gates Foundation op. Deze stichting bezit inmiddels ruim 50 miljard dollar aan activa en richt zich op zaken als gezondheidszorg, armoede en klimaatverandering.

5. Warren Buffett: $118 mld.

Op plek zien we een enorm bekende onder beleggers, namelijk investeerder Warren Buffet. Tot mei 2021 was hij CEO van het op drie na grootste bedrijf ter wereld; conglomeraat Berkshire Hathaway. Het conglomeraat bezit een groot aantal bedrijven in de financiële sector, de transport- en energiesector. Buffett is nu dus geen CEO meer, maar heeft wel nog een groot deel van de Berkshire aandelen in zijn bezit.

6. Larry Page: $111 mld.

De 49 jarige Amerikaan Larry Page staat bekend als mede-oprichter en ex-CEO van techgigant Alphabet. In december 2019 gaf hij het leiderschap door. Alphabet is sinds 2015 het moederbedrijf van onder andere Google LLC.

7. Sergey Brin: $107 mld.

Voor de 48 jarige Sergey Brin kunnen we eigenlijk exact het zelfde als bij Larry Page opschrijven. Ook hij richtte Alphabet op met daaronder Google. En ook hij stopte in december 2019 als CEO. Ook niet verassend dat de 2 dan vrijwel hetzelfde vermogen hebben vergaard.

8. Larry Ellison: $106 mld.

Lawrence Joseph Ellison is medeoprichter van de softwaregigant Oracle. Dit zette hij op in juni 1977 en is momenteel nog steeds chairman en chief technology officer. 35% van zijn bedrijf Oracle is op het moment in zijn bezit.

9. Steve Ballmer: $91.4 mld.

Amerikaans zakenman Steve Ballmer was van 2000 tot 2014 CEO van Microsoft. Hij was hiermee dus de opvolger van de nummer 4 op deze lijst, Bill Gates. Sinds hij hiermee is gestopt is hij onder andere eigenaar geworden van de Los Angeles Clippers. Dit is een basketbalteam dat speelt in de hoogste competitie van Amerika, de NBA.

10. Mukesh Ambani: $90.7 mld.

De laatste uit dit lijstje komt als enige uit Azië. Op plek 10 staat namelijk de 64 jarige Indiër Mukesh Ambani. Hij maakte zijn vermogen na het overnemen van zijn vaders bedrijf; Reliance Industries. Deze inmiddels multinationale conglomeraat heeft diverse bedrijven onder zich waaronder energie, petrochemie, aardgas, detailhandel, telecommunicatie, massamedia en textiel.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.